Hefkwartier-rotterdam-woonbeurs
Archief

Hefkwartier: eengezinswoningen met tuin en appartementen aan de Maas

Niet brouwen maar bouwen. Nieuwbouwproject Hefkwartier gaat de volgende fase in

18 februari 2017-

Het is misschien wel een van de meest Rotterdamse stukjes stad, het Hefkwartier. En dat komt omdat het nog altijd voelt als het Rotterdam van vroeger. Aan de Maas, tegenover het Noordereiland, in de luwte van de karakteristieke brug De Hef. In een paar fasen komen hier veel verschillende woningen te staan. Voor jong, oud, singles en senioren, en voor grote en kleine gezinnen. Het nieuwste aanbod: 36 eengezinswoningen aan de Röntgenstraat en appartementen pal aan de Maas. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio kom je er alles over te weten.

Straks: ruim 200 woningen

Ruim 200 woningen telt het Hefkwartier straks. De eerste 22 staan er trouwens al, sinds oktober vorig jaar. Het Hefkwartier is een markante Rotterdamse plek, aan de Maas. Sinds 1885 werd er bier gebrouwen, toen de Rotterdamse brouwerij Oranjeboom er neerstreek. Met ruim 200 medewerkers was Oranjeboom een van de grootste brouwerijen van Nederland in die tijd. Die historie leeft voort in de naam van een van de straten: de Oranjeboomstraat.

Veel variatie in gevels, woningtypen en oppervlaktes

Haaks op deze straat ligt de Röntgenstraat, waar binnenkort de 36 eengezinswoningen worden gebouwd. De stijl is stoer-Rotterdams, met strakke gevels die in hoogte verspringen en verschillende kleuren hebben. Maar het is vooral de variatie in woningtypen die veel woonconsumenten gaat aanspreken. Het blok bestaat uit 24 drie- en vierlaagse herenhuizen met een tuin, en met oppervlaktes van 118 tot 162 vierkante meter. Daarnaast krijgt deze fase acht twee- en drielaagse terraswoningen van 85 tot 139 vierkante meter. De overige vier woningen zijn stadswoningen van 85 vierkante meter, met een tuin.

Uitzicht op de Maas

Direct aan het water staan drie appartementencomplexen ingepland. Het eerste gebouw krijgt 33 appartementen en twee studio's. In een groot deel van deze woningen heb je een spectaculair uitzicht over de Maas. Overdag een levend schilderij met schepen die voorbij varen, ’s avonds een magische skyline van lichtjes. De appartementen krijgen twee, drie of vier kamers.

Bekijk hier een panoramaview van het uitzicht in het Hefkwartier:

Bruisende stadsleven dichtbij

Natuurlijk is de ligging ongeëvenaard. Het Hefkwartier is wonen in de stad, zonder de hectiek van die stad direct om je heen. Toch ligt het bruisende stadse leven bijna om de hoek. Alle hotspots van Rotterdam zijn binnen een kwartiertje op de fiets te bereiken; van Koopgoot tot Markthal, van bioscoop tot bibliotheek en van terrasjes tot theaters. Het is allemaal heel dichtbij. 

Meer weten? Kijk op de website of kom naar de woonbeurs

Wil je meer weten over het Hefkwartier? Kijk dan op www.hefkwartier.nl of kom naar de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 18 en zondag 19 maart in het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam (stand: AM). De beurs is op beide dagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend.

Meer nieuws