tuin-van-noord-rotterdam-noordsingel-woningen
Archief

Wonen in de voormalige Noordsingelgevangenis, in het bruisende Oude Noorden

Eerste fase Tuin van Noord in verkoop: woningen in voormalige cellenvleugels

20 februari 2017-

Karakteristiek, robuust, sfeervol en met het comfort van nu. Allemaal eigenschappen van herontwikkelingsproject Tuin van Noord, in het bruisende Oude Noorden van Rotterdam. De transformatie van de voormalige Noordsingelgevangenis tot wooncomplex krijgt steeds meer vorm. Sinds vrijdag 17 maart is fase 1 in verkoop: de woningen in de voormalige cellenvleugels. Dat gebeurt online, via www.tuinvannoord.nl. Tijdens de Woonbeurs Rotterdam, in het WTC, kun je met verkoopadviseurs van Tuin van Noord in gesprek.

Inschrijven via de website

Op de vernieuwde site is alle informatie over de woningen te vinden. Je kunt je inschrijven op bouwnummer. Als je al ingeschreven bent, moet je dat opnieuw doen. Om je beter van dienst te kunnen zijn, moet je bij inschrijving weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Op www.tuinvannoord.nl staat hierover meer informatie.

Tuin van Noord: uniek project, historische uitstraling

Tuin van Noord, een ontwikkeling van HD Groep en BAM Wonen, is een uniek project. Het oorspronkelijke plan is aangepast en dat levert een aantal voordelen op. De woningen in de vleugels B, C en D krijgen hierdoor zelfs meer woonruimte, meer comfort en meer kwaliteit. De historische uitstraling van het fraaie gebouw blijft behouden, omdat de buitengevel intact blijft. Daarnaast kunnen nu ook de grote zolderkappen worden gebruikt als woonruimte.

Openbaar toegankelijke stadstuin

Zoals elk gevangeniscomplex van meer dan een eeuw oud heeft ook De Noordsingel een muur rondom het gebouw. Die muur blijft overeind, maar wordt op verschillende plekken opengebroken. Daardoor kun je zo naar de bijzondere winkeltjes en cafés van het Oude Noorden. Ook de voorheen gesloten gevangenispoort gaat open, zodat het terrein openbaar toegankelijk wordt. Zo kunnen mensen niet alleen genieten van de imposante architectuur van het negentiende-eeuwse complex, maar ook van het groen. De binnenplaatsen van de voormalige gevangenis worden immers omgevormd tot een openbare stadstuin. Daarom heeft het complex de naam Tuin van Noord gekregen.

Herontwikkeling al langer aan de gang

Tuin van Noord is een bijzonder project, waar met respect voor de rijke geschiedenis wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. De herontwikkeling is al enkele jaren aan de gang. Met resultaat: een deel van het complex is al klaar en deels in gebruik. Het gaat om de voormalige directievilla’s, het voormalige gerechtsgebouw en de panden aan de Bergstraat. Na fase 1 volgen nog de nieuwbouw van het voormalige Huis van Bewaring, de herontwikkeling van de Hofpoort en de Vrouwenvleugel, de twee voormalige cipierswoningen en de kapel. Op www.tuinvannoord.nl lees je er alles over.

Meer weten? Kijk op de website of kom naar de woonbeurs

Wil je meer weten over project Tuin van Noord? Kijk dan op www.tuinvannoord.nl of kom naar de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 18 en zondag 19 maart in het WTC in Rotterdam (stand: Tuin van Noord).

  • www.tuinvannoord.nl
  • Stand: Tuin van Noord
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 18 en zondag 19 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. De toegang is gratis. 

Meer nieuws