nieuwbouwproject-koer-rotterdam-zuid-woningen-appartementen-koop-huur

167 koop- en huurwoningen voor middenklasse in Rotterdam Zuid

Gemeente wijst VORM aan voor ontwikkeling van nieuwbouwproject KOER

12 februari 2021-

Tussen de Laan op Zuid en de Hilledijk in Rotterdam Zuid komen 167 koop- en huurwoningen met prijzen in het midden- en hogere segment. Het gaat om nieuwbouwproject KOER, een ontwikkeling van projectontwikkelaar VORM. De bouw start naar verwachting in de eerste helft van 2022. Behalve VORM waren ook twee andere partijen in de race voor de ontwikkeling van dit stukje stad, genaamd 'Parkstad Blok I'. 

KOER: woningen voor starters, gezinnen en ouderen in Rotterdam Zuid

"Deze mooie nieuwe buurt krijgt woningen voor gezinnen en appartementen voor starters en ouderen", zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). "Zo kunnen mensen die net zijn afgestudeerd en sociale stijgers blijven wonen in de Afrikaanderwijk waar ze zijn opgegroeid." Er is een tekort aan woningen in het midden- en hogere segment voor mensen die willen doorstromen naar een ander huis. Dat geldt bijvoorbeeld voor stellen die kinderen krijgen en een huis met buitenruimte zoeken. Maar ook voor senioren die een appartement met lift willen.

Werkplekken, binnentuin, elektrisch deelvervoer en gezamenlijke klusplek

Behalve woningen krijgt KOER ook voorzieningen en veel groen. VORM maakt er een opvallend bouwblok van met een transparante lobby voor verschillende gezamenlijke activiteiten. Zo zijn er werkplekken voor bewoners die rustig buiten hun eigen huis willen werken. Verder is er een collectieve binnentuin waar kinderen veilig kunnen spelen. In de parkeergarage komt elektrisch deelvervoer. Een bijgebouw van het complex, genaamd ‘Villa Residu’, krijgt een collectieve klusplek voor bewoners.

Onderdeel van ontwikkeling Parkstad

Het nieuwe project is onderdeel van de grotere nieuwbouwontwikkeling Parkstad, de verbinding tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. Parkstad wordt een stedelijke wijk met meer dan 1.000 woningen en voorzieningen zoals een zwembad en een sporthal. Parkstad is een van de belangrijke projecten in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Vele partijen werken hierin samen aan het versterken van Rotterdam Zuid met projecten op het gebied van school, werk, wonen, veiligheid en vrije tijd.

Meer nieuws