zonnepanelen-rotterdamse-daken

4.500 nieuwe zonnepanelen op Rotterdamse daken

Gemeente en Klimaatfonds komen gezamenlijk met extra financiële bijdrage

13 augustus 2021-

De gemeente Rotterdam en het Klimaatfonds gaan gezamenlijk 4.500 nieuwe zonnepanelen op Rotterdamse daken realiseren. Rotterdamse bewonersorganisaties, VvE’s, maatschappelijke organisaties en instellingen zonder winstoogmerk zoals scholen, sportverenigingen en zorg- en cultuurinstellingen kunnen een financiële bijdrage aanvragen voor hun zonnepanelenprojecten. De regeling levert hen per zonnepaneel zo’n 30 euro voordeel op.

Ambitie Rotterdam: alle energie schoon opwekken

De samenwerking met het Klimaatfonds betreft een aanvulling op de huidige subsidieregelingen van de gemeente, waaronder het Energietransitiefonds en de Energietransitielening voor kleine VVE’s. Met de optelsom aan financieringsmogelijkheden wil de gemeente het de Rotterdammer nog aantrekkelijker maken om woningen en woongebouwen versneld te verduurzamen. De samenwerking met het Klimaatfonds past volgens duurzaamheidswethouder Arno Bonte goed bij de klimaatambities van Rotterdam. “We willen een klimaatneutrale stad zijn waarin we al onze energie schoon opwekken. Rotterdamse daken bieden daar veel ruimte voor. Ons doel is om de komende tien jaar tenminste 40 procent van de daken van zonnepanelen te voorzien.”

Niet alleen subsidies, ook diensten

Om dat doel te bereiken biedt de gemeente niet alleen subsidies aan, maar ook diensten. Denk aan gratis dakscans voor particulieren en bedrijven om te beoordelen of hun gebouw geschikt is voor zonnepanelen, Solar consultants die bedrijven ondersteunen bij het realiseren van zonnedaken en ondersteuning van scholen bij het realiseren van zonnedaken. 

Aanmelden via duurzaam010.nl

Rotterdamse bewonersorganisaties en maatschappelijke organisaties kunnen voor het aanvragen van financiering voor zonnepanelenprojecten terecht op duurzaam010.nl. De regeling loopt tot en met 30 april 2022, tenzij het geldpotje eerder op is. “Fantastisch dat Rotterdam zo veel zonnepanelen op daken wil realiseren", ​zegt Heleen Weening, directeur van het Klimaatfonds. "Aan die ambitie helpen wij graag mee! We zijn trots dat we nu ook in Rotterdam aan de slag gaan om samen met bewoners stappen te zetten naar een schone en groene stad.”

Meer nieuws