Allemaal Wielewaal: allemaal onszelf en allemaal anders

Vrij en buiten wonen in het groen, en toch in de stad met al haar voorzieningen

19 februari 2019-

Getjilp van vogels. Geurende bloesem. Gevels vol klimrozen. En in de verte het geroezemoes van de stad. Welkom in de Wielewaal, in Rotterdam-Zuid. Hier vier je de lente, de zomer, de herfst én de winter. Hier leef je vaker buiten en woon je heerlijk vrij. Hier koop je een huis en krijg je een aandeel in de wijk. De Wielewaal gaat bruisen van de ideeën en buurtinitiatieven. Pilates in het park. Huttenbouw voor de kinderen. Genieten in de deeltuin. Wat je zelf bedenkt, kun je samen doen! Hier zijn we allemaal onszelf en allemaal anders. Allemaal Wielewaal. Interesse? Kom naar de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het WTC in Rotterdam, en laat je verrassen.

Buiten in het groen, met de voorzieningen van de stad dichtbij

Woonwijk de Wielewaal ligt aan de rand van het Zuiderpark, langs de karakteristieke Kromme Zandweg met Landhuis de Oliphant. De wijk ademt vanouds rust en ruimte. Overweldigend groen met uitgestrekte grasvelden, volwassen bomen, heggen en kleurrijke heesters domineren de Wielewaal. Hoewel de wijk grotendeels vernieuwd wordt, blijven deze unieke kwaliteiten behouden. Ook straks woon je hier buiten in het groen, met de voorzieningen van de stad dichtbij. 

De Wielewaal: karakteristieke architectuur

De architectuur van de nieuwbouwhuizen in de Wielewaal is speciaal voor de wijk ontworpen. De stijl is herkenbaar en brengt eenheid. Typerend is de stijlvol gebogen dakvorm met zonnepanelen op de nok. De buurt krijgt een vriendelijke uitstraling door het gebruik van warme materialen, zoals bakstenen. Maar ook door pergola’s met klimrozen tegen de gevels. En o ja, de woningen zijn energieneutraal en dus sowieso heel groen.

Zeer gevarieerd woningaanbod, koop en huur

In de Wielewaal is iedereen welkom. Daarom is er een ruime keuze aan woningen in verschillende prijsklassen. Van eengezinswoningen en tweekappers tot vrijstaande huizen, maar ook appartementen. Huur én koop. Sociaal en vrije sector. Ontwikkelaar BPD verwacht dat de eerste woningen komend najaar (2019) in verkoop gaan. Wil je ook graag wonen in de Wielewaal? Schrijf je dan in als belangstellende via de projectsite. Dan hoor je als eerste wanneer de verkoop start. Of kom naar de Woonbeurs Rotterdam + regio en ga in gesprek met de mensen van BPD.

  • www.nieuwbouw-dewielewaal.nl.
  • Stand: BPD.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Meer nieuws