Met je blik op het water, met je voeten in het gras of met je hoofd in de wolken. Helemaal nieuw, al bestaand of zelf ontworpen en gebouwd. In een rij- of stadswoning, een karakteristiek schoolgebouw, een voormalig winkelpand, een tweekapper, een villa of in een appartement. In Rotterdam kun je wonen zoals jij dat wilt. 'MAKE IT HAPPEN' is niet voor niets het motto van de Maasstad. De gemeente Rotterdam helpt je graag op weg. Met informatie, inspiratie, advies en actueel zelfbouwaanbod. Laat je inspireren in de Rotterdam-stand op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC.
Misschien wel het meest tot de verbeelding sprekend zijn de vele zelfbouwmogelijkheden die de stad biedt. Van klushuizen, waarbij je van een oud pand eigenhandig je droomhuis maakt, tot nieuwbouw op vrije kavels. Populair, maar schaars, zijn de klusscholen of andere klusgebouwen, waarin je met andere zelfbouwers woningen realiseert. Vaak zijn dit al wat oudere gebouwen met een karakteristieke architectuur. Je kunt ook met een groep een kavel bebouwen. CPO heet dat, collectief particulier opdrachtgeverschap. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio vertelt de zelfbouwmakelaar van de gemeente je alles over de zelfbouwmogelijkheden in Rotterdam.
Ben je eigenaar van een winkelpand en wil je daar een woning van maken? Dan is het Transformatie Vastgoedteam van de gemeente je partner op het gebied van regels, procedures en vergunningen. Dit team kan je ook in contact brengen met experts uit het vakgebied. Ook het Transformatie Vastgoedteam is aanwezig op de Woonbeurs.
Maar behalve via nieuwbouw of zelfbouw kun je je woongenot ook vergroten door je huidige huis te verbeteren. Bijvoorbeeld door te investeren in energiebesparende maatregelen. Daarmee verlaag je je energierekening en vergroot je het comfort. Ook verbetert het energielabel, waardoor je weer een betere prijs kunt vragen als je je huis eenmaal te koop zet. Adviseurs van het gemeentelijk programma Energiebesparing vertellen je tijdens de Woonbeurs alles over de mogelijkheden. Ook als je huurder bent of namens je Vereniging van Eigenaren (VvE) komt.
Over VvE’s gesproken. Ook daarover is op de beurs informatie verkrijgbaar. Deskundigen van VVE-010, een onafhankelijke stichting voor informatie en advies, vertellen je over het noodzakelijke onderhoud, over het verduurzamen van het complex en over mogelijke subsidieregelingen. Waar geen VvE is, of waar een VvE niet goed functioneert, kan VVE-010 ook helpen. Ook VvE’s die duurzame stappen willen zetten kunnen (gratis) ondersteuning krijgen van VVE-010. VvE-010 is immers hét informatieloket voor alle eigenaren van een appartement in Rotterdam.
Nog een thema waarover je in de Rotterdam-stand informatie kunt krijgen: stadswijken voor gezinnen. De gemeente wil gezinnen aan de stad binden, onder meer door stadswijken rondom het centrum voor hen aantrekkelijker te maken. Met het programma Kansrijke Wijken ondersteunt zij daarom initiatieven die hieraan meewerken. Denk aan vernieuwende woonvormen zoals gezinsappartementen of aan de vergroening van schoolpleinen.
Wil je meer weten over de zelfbouwmogelijkheden in Rotterdam, of advies en inspiratie over energiebesparing, gezinswijken en VvE’s? Kom dan naar de stand van de gemeente Rotterdam op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC in Rotterdam.
vr 30 augustus 2024 - Ontdek nieuwbouwproject Puur! Maassluis: wonen in een ruim én duurzaam stadshuis of appartement in hartje Maassluis. » lees verder
vr 30 augustus 2024 - Oranjetuin is een kleinschalig project, hier worden 14 eengezinswoningen gerealiseerd. Wonen in een groene woonomgeving, in een fijne bestaande wijk, met alle voorzieningen op loopafstand. » lees verder
vr 30 augustus 2024 - Altijd al willen wonen op een prachtige plek aan de Waterweg, waar imposante schepen zeewaarts varen? Dan doet zich nu een unieke kans voor met de TaanTorens: 52 royale appartementen met balkon op het zuiden en betoverend » lees verder