Bijna 9.000 bezoekers op Woonbeurs Rotterdam + regio

Veel nieuwbouwaanbod en meer beleving op jaarlijks evenement in WTC

17 maart 2019-

Het herfstachtige weer zorgde aanvankelijk voor wat minder toeloop naar de Woonbeurs Rotterdam + regio. Maar dat werd in de loop van het weekend van 16 en 17 maart helemaal goedgemaakt. Met de opklaringen kwamen ook de bezoekers naar het WTC in Rotterdam. Aan het eind van het weekend stond de teller op zo’n 8.800 mensen. Dat is bijna net zo veel als vorig jaar.

Veel woningaanbod op beursvloer, Rotterdam populair

“Het is een prachtig aantal, vooral als je weet dat met slecht weer mensen minder snel geneigd te komen", zegt organisator Peter Kuipers. "Ook over de belangstelling vooraf zijn wij zeer tevreden. Tijdens de campagne is de website weer fors meer bezocht dan vorig jaar en de vele berichten die we over de beurs en het aanbod hebben gemaakt, zijn ook weer goed bekeken via social media. Maar ja, ik zeg altijd: mensen die online belangstelling tonen, moeten uiteindelijk wel de moeite nemen om ook daadwerkelijk te komen. Ondanks het herfstachtige weer is dat gelukkig toch weer gebeurd. Wat meehielp, was dat er heel veel actueel woningaanbod was. En natuurlijk dat Rotterdam de laatste jaren steeds populairder is geworden.” 

Meer beleving voor beursbezoekers

Al die bezoekers troffen op de beursvloer niet alleen woningaanbod aan. "Een bezoek aan een Woonbeurs moet een beleving zijn", zegt Kuipers. "Daarom waren er proeverijen door Rotterdamse smaakmakers, zoals De Rotterdamse Worst en Maasstroompjes, die gratis hun lekkernijen uitdeelden. Ook de standhouders hebben echt hun best gedaan om voor beleving te zorgen. De een kwam met een stand die was vormgegeven en ingericht als woonkamer, andere aanbieders kwamen met maquettes en overal zag je video-impressies van de aangeboden projecten. Dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Ik heb sterk de indruk dat de bezoekers gemiddeld langer op de beursvloer bleven hangen dan tijdens eerdere edities van de Woonbeurs."

Ook veel bezoekers van buiten Rotterdam

Niet alleen Rotterdammers kwamen op de beurs af, ook mensen van buiten de stad. Onder meer uit de andere grote steden. “Rotterdam is in trek en daarom als mogelijke woonstad ook in beeld bij mensen uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Daarom hebben we ons in de campagne ook op die steden gericht. Los daarvan was er ook flink wat woningaanbod uit de omliggende gemeenten. De regio was goed vertegenwoordigd op deze beurs. Zowel met nieuwbouwprojecten als met zelfbouwkavels. Dus daar kwam een deel van de bezoekers ook vandaan."

Nieuwbouw, zelfbouw, financieel advies en gasloos wonen

Op de Woonbeurs Rotterdam + regio presenteerden tal van partijen actueel nieuwbouwaanbod in Rotterdam en regio, zowel koop als huur. Ook was er financieel advies en informatie over zelfbouw en gasloos wonen. Veel belangstelling was er voor de stand van Duokoop. Deze partij maakt het voor meer mensen mogelijk een huis te kopen, doordat zij de grond ónder de woning koopt. Dat scheelt in de maandlasten.

  • Bekijk hier de nieuwsberichten over het aanbod op de Woonbeurs.

Meer nieuws