Haven-Spijkenisse-nieuwbouw

De Haven Spijkenisse: heerlijk wonen terwijl het water tegen de kade klotst

Kadewoningen en appartementen met pakhuisachtige uitstraling. Gezinswoningen als in een vissersdorp

4 oktober 2020-

Wonen, werken en ontspannen, terwijl het water tegen de kade klotst en je bootje voor de deur ligt. Het kan allemaal in de nieuwe stadswijk De Haven Spijkenisse, tussen de Oude Maas en het stadscentrum van Spijkenisse. Op deze bijzondere plek aan het water realiseren diverse ontwikkelaars kadewoningen en appartementen met een pakhuisachtige uitstraling. Meteen daarachter, terwijl je door smalle steegjes het water ziet liggen, komen eengezinswoningen in buurtjes met de sfeer van een vissersdorp. De eerste fases zijn in aanbouw. Een deel van de woningen is zelfs al opgeleverd. Binnenkort komt er weer nieuw woningaanbod in verkoop. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan als belangstellende via www.dehavenspijkenisse.nl.

Wonen aan het water in Spijkenisse, tussen rivier en stadscentrum 

Een bijzondere woonplek is De Haven Spijkenisse zonder twijfel. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de locatie. Je woont hier aan een haven, met letterlijk om de hoek de Oude Maas, waar je kunt genieten van rust, ruimte en fraaie vergezichten. Tegelijkertijd wandel je langs de kade zo naar het stadscentrum van Spijkenisse, met talrijke winkels, diverse restaurants, leuke evenementen, een schitterend theater en een iconische bibliotheek. Je woont hier dus letterlijk tussen meerdere werelden in. Dat kun je sowieso zeggen van Spijkenisse. Je hebt hier alle gemakken en voorzieningen van een stad, terwijl je zo de uitgestrekte polders en natuurgebieden rondom Spijkenisse in fietst. Even verderop, goed bereikbaar met auto en bus, lonken de stranden en duinen van Hellevoetsluis en Rockanje. En wil je naar de 'echte' stad, dan zit je met de auto en de metro snel in hartje Rotterdam.

Traditionele architectuur

Maar De Haven Spijkenisse is ook om een andere reden bijzonder: de architectuur. Verantwoordelijk daarvoor is supervisor Sjoerd Soeters, voorvechter van de zogeheten 'humane architectuur'. Dat is een bouwstijl die aansluit bij de (regionale) bouwtraditie. Panden die Soeters in de Amsterdamse grachtengordel heeft gebouwd, passen naadloos in hun omgeving. Het nieuwe centrum van Zaandam dat hij ontwierp, heeft traditionele Zaanse gevelpatronen. En het vernieuwde stadscentrum van Spijkenisse, ook van zijn hand, heeft iets weg van een oud-Hollands stadje. Met de architectuur in De Haven Spijkenisse is het niet anders: traditioneel, niet modernistisch. De woningen aan het water doen denken aan oude (bakstenen) pakhuizen en andere traditionele havengebouwen, de buurtjes daarachter hebben de uitstraling van een vissersdorp. 

Appartementen (koop en huur), kadewoningen en gezinswoningen

Tot slot maakt het woningaanbod zelf De Haven Spijkenisse bijzonder. Deze nieuwe stadswijk aan het water krijgt appartementen in allerlei soorten en maten (koop en huur), kade- of havenwoningen (al dan niet met een werkruimte), rij- en hoekwoningen én tweekappers. Veel woningen hebben een tuin en er komen diverse speelplaatsen. Ontspanning krijgt sowieso een prominente plek in de wijk; de kades zijn breed genoeg om te wandelen, heerlijk naar (zeil)jachten te kijken en elkaar te ontmoeten. De Haven Spijkenisse wordt een plek voor mensen van alle leeftijden en leefstijlen.

haven-spijkenisse-nieuwbouw-water

haven-spijkenisse-nieuwbouw-water

haven-spijkenisse-nieuwbouw-water

haven-spijkenisse-nieuwbouw-water
De impressies bij dit artikel zijn deels van inmiddels uitverkochte fases en deels van fases die binnenkort in verkoop gaan. 

Meer nieuws