De laatste kans op stijlvolle nieuwbouw bij het centrum van Gouda.

8 maart 2023-

Wat is jouw Parcour?
De laatste kans op stijlvolle nieuwbouw bij het centrum van Gouda.

Woningaanbod
Alle woningen in Parcour worden rondom een parktuin gebouwd en zijn op een speelse manier verbonden met de natuur. De woningen zijn zo geschakeld dat ze ’voelen’ als wagonnetjes in een trein. Een subtiele knipoog naar het spoor. Vanuit elke woning heb je een mooi, vrij uitzicht op het groen voor je deur.

Voor nog meer groen hoef je niet ver te zoeken. De centrale parktuin leidt naar de monumentale poorten van het Van Bergen IJzendoornpark, waar je heerlijk kunt ontspannen of sporten.

Locatie
Met de komst van Parcour krijgt de ketting van parkachtige wijken tussen Station Gouda en Nieuwe Gouwe een nieuwe parel. De nieuwe wijk wordt ontwikkeld op een unieke locatie: het voormalige spooremplacement bij het historisch centrum van Gouda. Je woont hier straks omringd door een mooie mix van stadse, industriële invloeden, monumentaal en nieuw groen. In een luxe stadswoning, appartement, bungalow, herenhuis of vrijstaande villa.

Stijlvol en futureproof
Bij de ontwikkeling van Parcour wordt slim nagedacht over de ligging, het buurtgevoel, duurzaamheid en de verbinding met de natuur. De omgeving wordt klimaatadaptief met veel groen en wadi’s. Dit stimuleert verschillende diersoorten om in de omgeving te verblijven en zo creëren we een grote biodiversiteit.

De natuurinclusieve bouw zie je terug in de speelse verbindingen tussen de voortuinen en het openbare groen. De parkachtige omgeving nodigt uit om te bewegen in de natuur en elkaar te ontmoeten. Samen de hond uitlaten of picknicken. Gewoon voor je deur.

En wat betreft de woningen zelf, deze voldoen allemaal aan BENG eisen: duurzaam, gasloos en voorzien van zonnepanelen. Ook wordt er zoveel mogelijk gewerkt met gebruikte materialen, zoals oude kasseien.

Meer nieuws