Eden District en BABEL: nieuwbouw voor gezinnen in Rotterdam (Lloydpier)

Zelfbouw op het dak, 2-laagse appartementen, lofts, stadswoningen en gezinsappartementen aan 'verticale straat'

7 maart 2019-

Veel gezinnen willen graag in de stad (blijven) wonen. Maar omdat er te weinig woningen zijn die bij hun wensen passen, trekken ze naar gemeenten rondom Rotterdam. Naar huizen met een tuin, die vaak ook nog beter betaalbaar zijn. Toch zijn er nog altijd nieuwbouwprojecten in Rotterdam die zich specifiek op gezinnen richten, zoals Eden District. Maar ook vernieuwende concepten zien het levenslicht, zoals BABEL, een woontoren met 'gezinsappartementen aan een verticale straat'. Behalve de doelgroep (gezinnen) hebben beide projecten de locatie gemeen: de Lloydpier. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het WTC in Rotterdam, kom je alles over beide projecten te weten.

Eden District: stadswoningen, tweelaagse appartementen, lofts en zelfbouw

Nieuwbouwproject Eden District verrijst op de Lloydpier, met uitzicht op de Nieuwe Maas. Geen mens is het zelfde, dus ook het woningaanbod is heel gevarieerd. Zo zijn er tweelaagse appartementen en loftwoningen met uitzicht over de rivier of - aan de andere kant - de Schiehaven. Maar het project krijgt ook stadswoningen. Heel bijzonder zijn de vrije kavels op het dak (dakvilla's) en de woningen boven de poorten van het complex (gate houses). Beide woningtypen ontwerp je zelf, samen met een architect. Ook heel aantrekkelijk: de royale binnentuin, waar kinderen kunnen spelen en waar buren elkaar kunnen ontmoeten. Aan buitenruimte toch al geen gebrek in Eden District: de stadswoningen hebben een eigen tuin, de lofts en appartementen beschikken over een balkon of terras. Bovendien ligt het project aan de kade. Vanaf die kade heb je een fenomenaal uitzicht over de rivier. Eden District is op dit moment in verkoop. De prijzen beginnen bij 480.500 euro (v.o.n.). 

BABEL: eengezinswoningen in de vorm van appartementen

Het andere gezinsproject op de Lloydpier is BABEL. In BABEL heb je de ruimte en de beleving van een eengezinswoning in een rustig buurtje, terwijl je toch in een woontoren woont. De woningen bestaan allemaal uit twee lagen. Je beschikt ook over een privé-terras dat grenst aan een straat. Die straat, die alleen toegankelijk is voor bewoners, is echter geen gewone straat. Het is een straat die omhoog loopt, naar de top van het gebouw. Planten geven de straat een groene uitstraling. Kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen. En er komen bankjes zodat je kunt genieten van het uitzicht en kunt bijpraten met je buren. Het innovatieve project telt 23 van dit soort gezinsappartementen. De woonoppervlaktes variëren van zo'n 90 tot ongeveer 145 vierkante meter en de plattegronden zijn steeds weer anders. Medio dit jaar gaat het project in verkoop, zo is de bedoeling.

Lloydkwartier: nieuwe, typisch Rotterdamse stadswijk aan het water

Eden District en BABEL verrijzen allebei op de Lloydpier in het Lloydkwartier, een voormalig havengebied dat in de afgelopen jaren in een nieuwe stadswijk aan het water is veranderd. Bij die transformatie is het rauwe karakter van het gebied bewaard gebleven. Dat is mede te danken aan de herontwikkeling (en dus het behoud) van bijzondere havengebouwen, zoals diverse pakhuizen. Ook de aanwezigheid van creatieve bedrijven, horeca, een supermarkt en een basisschool met kinderopvang maakt het gebied aantrekkelijk voor gezinnen. Bovendien ligt Historisch Delfshaven om de hoek. En de binnenstad? Daar fiets je zo naartoe. 

  • www.edendistrict.nl.
  • www.woneninbabel.nl.
  • Stand: Ooms Makelaars. Over Eden District is ook in de stand van Blauwhoed informatie beschikbaar.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Grote impressie en eerste twee impressies: Eden District. Andere impressies: BABEL.

Meer nieuws