Eden District: gezinswoningen en appartementen op de Lloydpier in Rotterdam

Wonen voor gezinnen aan de Maas, de Schiehaven en fraaie binnentuin. Nog aanbod beschikbaar

8 maart 2020-

Wonen aan het water en nabij alle stedelijke voorzieningen die Rotterdam je biedt. Het kan in nieuwbouwproject Eden District op de historische Lloydpier, aan de Maas en de Schiehaven. Waar ooit passagiersschepen naar Indië vertrokken, is nu plek voor ruime eengezinswoningen en appartementen. Je woont hier aan het water, tussen bijna onstedelijk groen en nabij restaurants, sportvoorzieningen, een supermarkt, een basisschool en kinderopvang. En lopend, fietsend, met de metro of met de watertaxi ben je in no time waar je ook wilt zijn in Rotterdam. Het project is in verkoop.

Eden District: nog woningen beschikbaar voor allerlei woonwensen

Hoewel inmiddels bijna 70 procent van de woningen is verkocht, zijn er nog voor allerlei woonwensen woningtypen beschikbaar in Eden District. Het project bestaat uit drie deelplannen, met elk zijn eigen woningtypen: The Gardens, Waterfront en Riverside. De bouw is inmiddels gestart.

The Gardens: wonen in Rotterdam, aan een groene binnentuin

Deelplan The Gardens van Eden District heeft een ruim aanbod royale herenhuizen voor gezinnen. Het gaat om drie-, vier- en vijflaagse eengezinswoningen met woonoppervlaktes van 113 tot maar liefst 183 vierkante meter. Elk huis beschikt over een eigen voor- en achtertuin en sommige woningen hebben zelfs een zonneterras op het dak. Tegelijkertijd is elk huis verrassend anders. De speciaal ontworpen ‘Maasramen’ bieden een onverwacht zicht op het water. Vanuit je eigen achtertuin lopen je kinderen al spelend de gezamenlijke binnentuin in. Deze ruime gezinswoningen zijn te koop vanaf 579.500 euro (v.o.n.).

Waterfront: royaal wonen met zicht op water

In deelplan Waterfront, met diverse typen appartementen, geniet je elke dag van het vrije zicht op de levendige Schiehaven of op de lommerrijke binnentuin. Kijk je liever uit op allebei? Dat kan ook. Kies dan voor een van de nog beschikbare appartementen (van 131 tot 160 vierkante meter) met royale raampartijen aan weerszijden. Hierdoor heb je een waanzinnig uitzicht op zowel de Schiehaven als de binnentuin. Alle nog beschikbare appartementen hebben drie slaapkamers, een handige inpandige berging en een fijn balkon op het zuiden. De appartementen zijn te koop vanaf 550.000 euro (v.o.n.).

Riverside: nog 1 appartement beschikbaar

In deelplan Riverside is nog 1 appartement beschikbaar. Het gaat om een riant appartement van 148 vierkante meter (met 5 kamers). De koopsom: 915.000 euro (v.o.n.).

Lloydkwartier: nieuwe, typisch Rotterdamse stadswijk aan het water

Eden District, een project van Blauwhoed, verrijst op de Lloydpier in het Lloydkwartier, een voormalig havengebied dat in de afgelopen jaren in een nieuwe stadswijk aan het water is veranderd. Bij die transformatie is het rauwe karakter van het gebied bewaard gebleven. Dat is mede te danken aan de herontwikkeling (en dus het behoud) van bijzondere havengebouwen, zoals diverse pakhuizen. Ook de aanwezigheid van creatieve bedrijven, horeca, een supermarkt en een basisschool met kinderopvang maakt het gebied aantrekkelijk voor gezinnen. Bovendien ligt Historisch Delfshaven om de hoek. En de binnenstad? Daar fiets je zo naartoe. 

Meer nieuws