Archief

Eden District: gezinswoningen, appartementen en penthouses op de Lloydpier in Rotterdam

Wonen op een unieke plek aan de Maas: in een robuuste en rustige omgeving, nabij de reuring van de stad

10 juli 2020-

Waar ooit passagiersschepen naar Indië vertrokken, is nu plek voor de ruime stadswoningen, appartementen en exclusieve penthouses van nieuwbouwproject Eden District. Waarom je daar, op de Lloydpier in Rotterdam, zou willen wonen? De plek is goed en wordt alsmaar beter, de ligging aan de Maas is mooi, elke woning heeft een fijne buitenruimte én de binnentuin is groen met prachtige, grote plataanbomen in de volle grond. Eden District ligt tussen de Kratonkade en de Lloydkade, met aan twee kanten de Maas. Je proeft hier de stadse, creatieve dynamiek van het Lloydkwartier, maar voelt ook de rust van water en groen. En het fijne is dat je alles in de buurt hebt, zoals restaurants, sportvoorzieningen, een supermarkt, een basisschool, middelbare scholen, kinderopvang, de metro en Het Park. Met de fiets ben je in no time waar je maar wilt zijn in Rotterdam. Ook heel gunstig: Eden District is in aanbouw. In het voorjaar van 2022 kun je hier al wonen.

Eden District: nog beperkt woningaanbod beschikbaar 

Hoewel inmiddels zo’n 70 procent van de woningen is verkocht, zijn er nog diverse woningen en appartementen beschikbaar in Eden District. Denk aan tweelaagse appartementen met een plafond van 5 meter hoog, royale 4-kamerappartementen met een balkon op het zuiden, penthouses met uitzicht op de Maas en de stad, en royale stadswoningen met een eigen tuin. Het project bestaat uit drie deelplannen: The Gardens, Waterfront en Riverside.

The Gardens: een groot gezinshuis in de stad, met veel slaapkamers en een eigen tuin
Deelplan The Gardens van Eden District bevat een ruim aanbod royale stadswoningen voor gezinnen. Het gaat om 3-, 4- en 5-laagse eengezinswoningen met woonoppervlaktes van 143 tot maar liefst 213 vierkante meter. Elk huis beschikt over een entreeterras aan de straatkant en over een achtertuin aan de groene binnentuin. Tegelijkertijd is elk huis verrassend anders. De speciaal ontworpen ‘Maasramen’ bieden bijvoorbeeld een onverwacht zicht op het water. En ook de vides zijn heel fraai, tussen de leefkeuken (op de begane grond) en de lounge op de eerste verdieping. Vanuit je eigen achtertuin kunnen kleine kinderen veilig de gezamenlijke binnentuin inlopen. De stadswoningen zijn te koop vanaf 545.000 euro (v.o.n.).

Waterfront: royaal wonen aan de Schiehaven
In deelplan Waterfront is nog een aantal 3- en 4-kamerappartementen en penthouses beschikbaar. Hier geniet je elke dag van het vrije uitzicht over de rustige Schiehaven. Aan de achterzijde hoor je de vogels fluiten in de lommerrijke binnentuin. Hier liggen ook de meeste terrassen, ideaal op het zuiden. Zoek je een groot appartement? De 4-kamerappartementen van 160 vierkante meter in Waterfront hebben een gevel van ruim 10 meter aan de Schiehaven, hier liggen de eetkamer en living, en een gevel van maar liefst 20 meter breed aan de achterzijde. Hoe hoger je zit, hoe fraaier het uitzicht: over de stad én de Maas. De appartementen in Waterfront zijn te koop vanaf 450.000 euro (v.o.n.).

Riverside: nog 1 appartement beschikbaar
In deelplan Riverside, aan de Lloydkade, is nog 1 topappartement beschikbaar die penthouse-waardig is. Het gaat om een riant hoekappartement van 148 vierkante meter met 3 slaapkamers en 2 badkamers. Je hebt in dit appartement de luxe van een balkon én riant dakterras op het zuiden. De koopsom: 915.000 euro (v.o.n.).

Lloydkwartier: nieuwe, typisch Rotterdamse stadswijk aan het water

Eden District, een project van Blauwhoed, verrijst op de Lloydpier in het Lloydkwartier, een voormalig havengebied dat in de afgelopen jaren in een nieuwe stadswijk aan het water is veranderd. Bij die transformatie is het rauwe karakter van het gebied bewaard gebleven. Dat is mede te danken aan de herontwikkeling (en dus het behoud) van bijzondere havengebouwen, zoals diverse pakhuizen. Ook de aanwezigheid van creatieve bedrijven, horeca, een supermarkt en een basisschool met kinderopvang maakt het gebied aantrekkelijk voor diverse doelgroepen, ook voor gezinnen. Dat het een aantrekkelijk gebied is, bewijst ook het aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo zal nieuwbouwproject Sawa, een houten wooncomplex met veel groen, extra kleur geven aan de wijk, met mogelijk ook extra horeca in de plint. Ook direct naast Eden District komt meer nieuwbouw. Elders in het Lloydkwartier is bovendien onlangs een ander gebouw, Stack, in verkoop gegaan. Met zijn uitstraling van losjes op elkaar gestapelde blokken wordt Stack een echte blikvanger.

 

Meer nieuws