Akkerranden-nieuwbouw-Oudenhoorn

Energiezuinige koopwoningen voor starters, gezinnen en senioren

Ontdek de mogelijkheden in nieuwbouwijk De Akkerranden in Oudenhoorn, nabij Hellevoetsluis

7 oktober 2020-

Wie in de regio Hellevoetsluis, op Voorne-Putten, op zoek is naar een nieuwbouwwoning, moet beslist een kijkje nemen in Oudenhoorn. Daar komt - naast de dorpskern - nieuwbouwwijk De Akkerranden met een keur aan koopwoningen: rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen én vrijstaande woningen. Een prachtige kans voor starters, gezinnen en senioren.

Oudenhoorn: rustig wonen tussen weilanden en stedelijke voorzieningen

In Oudenhoorn woon je lekker rustig te midden van het weidse polderlandschap. Toch zijn alle voorzieningen nabij. Een breed winkelaanbod, sportverenigingen, openbaar vervoer en veel meer stadse gemakken; het is er allemaal in Hellevoetsluis. Het leuke van de nieuwe wijk De Akkerranden is het dorpse karakter: laagbouw, korte straatjes met verspringende blokken, een centrale ontmoetingsplek en natuurlijk allerlei speelplekken voor kinderen. Er worden 180 woningen gebouwd in allerlei variaties.

Eengezinswoningen met twee of drie slaapkamers en een tuin

De rijwoningen in nieuwbouwwijk De Akkerranden bieden huiselijkheid op allerlei manieren. Het gaat om huizen met een mooie woonkamer, een keuken aan de voorzijde, twee of drie slaapkamers (en een badkamer) op de eerste verdieping en een vrij indeelbare zolder. Ook hebben ze een fijne tuin met een vrijstaande houten berging. De rijwoningen van het type Dille liggen verspreid over het plan, met de tuinen op het noordwesten of zuidoosten. Deze woningen zijn 4,20 meter breed. De ruimere rijwoningen van het type Bolderik staan aan de rand van het plan, in een rij van vijf. Deze woningen hebben een woonoppervlakte van circa 117 vierkante meter en zijn 4,80 meter breed. Verspreid over de wijk komen ook vijftien grotere rij- en hoekwoningen van het type Gipskruid. De rijtjes tellen drie woningen of meer. De tuinen zijn gericht op het noordwesten of zuidoosten. Deze huizen hebben een woonoppervlakte van circa 133 vierkante meter, zijn 5,40 meter breed en hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping. 

Twee-onder-één kapwoningen, omgeven door groen en water

De ruime twee-onder-éénkapwoningen staan aan de rand van de wijk, omgeven door groen en water. Elke woning heeft een grote woonkamer, de keuken aan de voorzijde, een aangebouwde berging en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De zolder is vrij in te delen. De tweekappers van het type Klaproos zijn er in twee varianten: de ene heeft de entree aan de voorzijde, de andere aan de zijkant. Op de eerste verdieping hebben deze woningen een Frans balkon met dubbele openslaande deuren, drie slaapkamers en een ruime badkamer. De tweekappers van het type Korenbloem bieden vanuit de woonkamer een fantastisch vrij uitzicht over de weilanden. Opvallend zijn ook de tuitgevel en de luiken. Op de eerste verdieping vind je vier slaapkamers en een ruime badkamer. 

Vrijstaand droomhuis, met fantastisch uitzicht over de weilanden

En dan zijn er nog de prachtige, vrijstaande woningen van het type Margriet, met een woonoppervlakte van maar liefst zo'n 179 vierkante meter. Deze woningen met aangebouwde berging en zij-entree vallen op door de speelse tuitgevel, de fraaie architectonische details, de houten luiken op de eerste verdieping én het bouwjaar in Romeinse cijfers op de gevel. De woonkamer biedt een fantastisch vrij uitzicht over de weilanden en baadt dankzij de grote ramen in het licht. Aan de achterzijde ligt de royale woonkeuken. Op de eerste verdieping vind je vier slaapkamers, een ruime badkamer met natuurlijk daglicht en een apart toilet. De zolder is vrij in te delen.

Energiezuinig, dus lagere maandlasten

Alle koopwoningen in De Akkerranden worden gasloos en krijgen een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Hiermee zijn de energielasten veel lager dan bij bestaande woningen. Dat scheelt in je maandlasten.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwbouwwijk De Akkerranden? Meld je dan aan als belangstellende via de projectsite: www.nieuwbouw-deakkerranden.nl.

Meer nieuws