fenixlofts-lofts-nieuwbouw-katendrecht-rotterdam-appartement

Fenixlofts: nog enkele lofts beschikbaar op Katendrecht

Wonen in een loft in Rotterdam, met het rauwe karakter van de haven en het comfort van nieuwbouw

19 februari 2018-

Stijlvol wonen aan het water, in een iconisch gebouw waarin het rauwe havenkarakter van Rotterdam samensmelt met bijzondere nieuwbouw. Het kan in nieuwbouw- en renovatieproject Fenixlofts op Katendrecht, een geliefde culinaire en culturele hotspot in Rotterdam. Net als de architectuur is ook het uitzicht spectaculair. Er zijn nog enkele lofts beschikbaar. Meer informatie hierover krijg je op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC in Rotterdam. 

Fenixlofts: hoge plafonds, terras en binnentuin. Vanaf 364.000 euro 

De nog beschikbare lofts bevinden zich in de laag tussen de voormalige Fenixloods (de oudbouw) en de nieuwbouw óp die loods. Vanuit deze woningen heb je uitzicht op de Veerlaan en het Fenixplein. Tegelijkertijd ligt de Rijnhaven aan je voeten. De woonoppervlaktes variëren van 81 tot 189 vierkante meter. De lofts hebben een plafondhoogte van vier meter. Bijzonder is dat de staalconstructie, die de nieuwbouwlofts op de hogere woonlagen draagt, prominent zichtbaar is. Dat geeft jouw loft een extra rauw karakter. Tegelijkertijd profiteer je van alle voordelen van nieuwbouw, zoals comfort, een lagere energierekening en (voorlopig) nauwelijks onderhoud. Bij alle lofts hoort een terras, dat via grote puien bereikbaar is. De terrassen liggen aan een grote gezamenlijke binnentuin, op het dak van de oude loods. De prijzen variëren van 364.000 tot 829.500 euro (v.o.n.). 

Fenixlofts: bewogen geschiedenis, geweldige woonplek

Nieuwbouw- en renovatieproject Fenixlofts is een herontwikkeling van de Fenixloodsen. Deze loodsen liggen aan de Veerlaan op Katendrecht en zijn de restanten van de loodsen San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Rond 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel, maar Fenix herrees opnieuw uit zijn as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug. Ze beginnen wederom aan een nieuw leven, nu als geweldige plek om te wonen.

  • www.fenixlofts.nl.
  • Bekijk het moodbook van de tussenlaag met de nog beschikbare lofts.
  • 010-3007117 (TW3 Strategie, Marketing, Makelaardij).
  • Stand: Heijmans.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 24 en zondag 25 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Meer nieuws