Herontwikkeling het Havenziekenhuis

8 maart 2023-

In dit nieuwe stukje Rotterdam komt een mix aan functies, zowel wonen (379 woningen), commerciële ruimtes en maatschappelijk programma waaronder twee lagen zorghotel in het historische bouwdeel. In het woonprogramma zitten enerzijds middenhuur woningen (van ongeveer 50 m2) en een mooie mix aan verschillende koop- en huurwoningen in verschillende groottes, van ca. 60 m2 tot ca. 190 m2.

Grote variëteit aan royale buitenruimtes

Het project ligt aan de ene zijde aan de Maasboulevard, Oostelijke entree tot Rotterdam. Aan de andere zijde wordt het project begrensd door de historische binnenhaven Haringvliet en aan andere zijde door de havens en kades van het Boerengat. Het project Havenziekenhuis is een verzameling van drie unieke gebouwen, elk met een eigen uitgesproken identiteit. De twee torens, een van circa 70 m en een andere van circa 110 m, zijn beide uniek in uitstraling en vormen een gebalanceerde compositie met het bestaande monumentale gebouw. Er wordt een grote variëteit aan royale buitenruimtes voorzien: losse balkons met vrij uitzicht tot gevelbrede balkons, overhoekse balkons en loggia’s. De kroon van beide torens biedt ruimte aan bijzondere woningen en buitenruimtes. 

Gevarieerd woningaanbod

In de lage toren komen daar duplexwoningen met dubbelhoge overhoekse loggia’s. In de schuine gevels van de hoge toren komen spectaculaire overhoekse appartementen met uitzicht over enerzijds de bocht van de Maas, of anderzijds Kralingen en Kralingse plas. Centraal in het project ligt het voormalige Havenziekenhuis, dat wordt behouden en integraal onderdeel wordt van de ontwikkeling. Dit historische gebouw wordt getransformeerd en biedt ruimtes met riante vrije hoogtes. Op het dak wordt een publiek dakterras met paviljoen gemaakt, een ‘stadsbalkon’ met zichten over zowel Maas als binnenstad.

  • Belangstelling? Kom voor een eerste indruk naar onze stand op de Woonbeurs Rotterdam.
Meer nieuws