Het meest gevarieerde huuraanbod vind je in De Groene Kaap op Katendrecht

Circa 350 huurwoningen voor allerlei doelgroepen. Ook horeca, kantoren en daktuinen

8 maart 2020-

De terrasjes op het Deliplein, het stadstheater Walhalla, het culinaire en culturele vertier op het SS Rotterdam en de Fenix Food Factory, met talrijke heerlijkheden. Katendrecht, ooit roemrucht vanwege de bars, tattoozaken en prostituees, is nu een van dé hotspots van Rotterdam. Het ruige verleden is voorbij. De rauwe randjes die er nog zijn, worden nu gecombineerd met schitterende nieuwbouw en fenomenale uitzichten. Een waar spektakelproject is De Groene Kaap, met fantastische huurappartementen.

Wonen, ontspannen en terrasje pakken in De Groene Kaap

De Groene Kaap is een bijzonder project, waar je meer doet dan wonen. Het is een mini-stad in de stad, waar je behalve kunt wonen ook kunt ontspannen en een terrasje pakken. Verder is er ruimte voor kantoren. Maar hoe zit deze puzzel nu in elkaar? Het project bestaat uit vier robuuste gebouwen, waaruit vijf woontorens oprijzen met een grote diversiteit aan appartementen en maisonnettes. Tussen de woontorens in vind je stadswoningen van twee of drie verdiepingen. In het midden liggen intieme hofjes, aangekleed met weelderige beplanting, speelelementen voor kinderen en sfeervolle verlichting in de avond. Deze hofjes zijn alleen toegankelijk voor de bewoners en met een poort af te sluiten. Een wandelroute 'op hoogte' langs die hofjes - een beetje vergelijkbaar met de High Line in New York - is wel voor iedereen toegankelijk. De woningen in een van de torens en de stadswoningen aan de kade zijn koopwoningen. De rest van het aanbod in De Groene Kaap is voor de verhuur.

Circa 350 huurwoningen, in allerlei varianten. Binnenkort start de inschrijving

Het gaat om zo'n 350 huurwoningen: twee-, drie-, vier- en vijfkamerappartementen, penthouses en eengezinswoningen. Niet voor niets wordt van De Groene Kaap gezegd dat je daar het meest gevarieerde huuraanbod van Rotterdam vindt. De inschrijving voor de huurwoningen gaat binnenkort van start. Of je nu single, starter of senior bent, of een gezin met kinderen hebt, in De Groene Kaap vind je de woning die bij jou past. Zoveel mensen, zoveel woonwensen. De Groene Kaap is de plek waar die wensen uitkomen. Dat betekent ook dat je er in meerdere fases van je leven kunt blijven wonen. Als de kinderen het huis uit zijn, verkas je gewoon van een gezinswoning naar een appartement, om maar een voorbeeld te noemen. Niet voor niets wordt De Groene Kaap ook wel een project voor mensen 'van 0 tot 100 jaar' genoemd. Meer weten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Groene Kaap, dan hoor je vanzelf wanneer de verhuur start.

Panoramisch uitzichtpunt op het dakterras

Het is al gezegd: in De Groene Kaap kun je meer dan wonen. Op de begane grond van diverse torens is ruimte voor (bijvoorbeeld) gezellige dag- en avondhoreca, aangevuld met dienstverlening. Welke voorzieningen daar precies komen, blijft nog even een verrassing. Twee torens grenzen aan een plein, waar je kunt neerstrijken op een terrasje met uitzicht over het water. Daarnaast is er ruimte voor kantoren. De Groene Kaap krijgt bovendien ook een toeristische trekpleister: een panoramisch uitzichtpunt op het dakterras. Hier kom je vanzelf als je over de wandelroute door het project loopt, die voor iedereen toegankelijk is. Via een loopbrug tussen de daktuinen bereik je het uitzichtpunt.

 

Meer nieuws