Het ZuideR: 30 paviljoenwoningen en 80 loftappartementen in historisch Zuiderziekenhuis

Wonen met karakter in steeds leuker wordend Rotterdam-Zuid. Start verkoop eerste fase in het voorjaar

2 maart 2020-

Wat is dat toch, met grote historische gebouwen? Ze stralen iets uit wat je met nieuwbouw misschien kunt benaderen, maar bijna nooit kunt evenaren of overtreffen. Dat ongrijpbare gevoel krijg je ook bij de gebouwen die bewaard zijn gebleven van wat ooit het Zuiderziekenhuis in Rotterdam was. Het gaat om het Poortgebouw, het Carré en de twee Paviljoens. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gerealiseerd, krijgen deze statige bakstenen gebouwen nu een nieuw leven. Onder de naam Het ZuideR realiseren BOEI en Impact Vastgoed daar (onder meer) woningen in. Nog dit voorjaar gaan de eerste 15 paviljoenwoningen in verkoop. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio kom je er veel meer over te weten.

Eerste fase Het ZuideR: 15 paviljoenwoningen

Het gaat in deze eerste fase om twee- en drielaagse woningen in vijf typen, met woonoppervlaktes van circa 95 tot ongeveer 170 vierkante meter. De paviljoenwoningen komen aan een centraal gelegen parkje. De historische architectuur geeft de huizen een bijzondere uitstraling: statig, prestigieus en monumentaal. Tegelijkertijd worden de Paviljoens zo gerestaureerd en vernieuwd dat je wooncomfort vergelijkbaar is met het comfort van een nieuwbouwhuis. De 15 paviljoenwoningen gaan dit voorjaar in verkoop. Later volgt fase 2, met nog eens 15 paviljoenwoningen.

Op termijn ook 80 unieke loftappartementen in Het ZuideR

Behalve (in totaal) 30 grondgebonden paviljoenwoningen krijgt Het ZuideR ook 80 unieke loftappartementen. Die komen op termijn in het Carré. In het Poortgebouw, ook al zo'n blikvanger, komen kleine kantoorruimtes en een school: het Zuider Gymnasium. 

Rotterdam-Zuid wordt steeds leuker

Het ZuideR is te vinden aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid. De herbestemming is een van de vele impulsen die Zuid steeds leuker maken. In de afgelopen jaren heeft het stadsdeel op de linker Maasoever op allerlei gebieden grote sprongen gemaakt, met bijvoorbeeld steeds meer restaurants, food courts, hippe cafés en culturele voorzieningen, maar ook met aantrekkelijk woningaanbod.

  • www.hetzuider.nl.
  • Stand: BOEI.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 27 en zondag 28 juni plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.
Meer nieuws