Archief

Het ZuideR: 30 Paviljoenwoningen en 80 loftappartementen in historisch Zuiderziekenhuis

Wonen met karakter in steeds leuker wordend Rotterdam-Zuid. Nog enkele woningen beschikbaar in eerste fase

8 juli 2020-

Wat is dat toch, met grote historische gebouwen? Ze stralen iets uit wat je met nieuwbouw misschien kunt benaderen, maar bijna nooit kunt evenaren of overtreffen. Dat ongrijpbare gevoel krijg je ook bij de gebouwen die bewaard zijn gebleven van wat ooit het Zuiderziekenhuis in Rotterdam was. Het gaat om het Poortgebouw, het Carré en de twee Paviljoens. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gerealiseerd, krijgen deze statige bakstenen gebouwen nu een nieuw leven. Onder de naam Het ZuideR realiseren BOEI en Impact Vastgoed daar (onder meer) woningen in. De eerste 15 Paviljoenwoningen zijn onlangs in verkoop gegaan. Op dit moment zijn er nog enkele beschikbaar.

Eerste fase Het ZuideR: 15 paviljoenwoningen

De nog beschikbare woningen zijn een zogeheten 'tussenwoning Special', twee herenhuizen en een hoekwoning. Een korte omschrijving per woningtype:

  • De herenhuizen zijn tussenwoningen met woonoppervlaktes van 119 vierkante meter. Deze woningen zijn bijna 13 meter diep; ruimte genoeg dus voor een grote keuken en fijne woonkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping vind je twee slaapkamers en de badkamer. De zolder biedt ruimte voor nog een derde slaapkamer. Ook beschik je over een tuin. De koopsommen van deze woningen zijn 436.500 en 439.500 euro (v.o.n.).
  • De hoekwoning die nog beschikbaar is, is maar liefst 168 vierkante meter groot. Kenmerkend is de grote leefkeuken op de begane grond. Op de verdieping heb je drie slaapkamers en de badkamer. Ook heb je ruimte genoeg om op de zolder een vierde slaapkamer te realiseren, al kun je daar ook een werk- of hobbykamer van maken. Verder beschik je over een ruime tuin. De prijs: 594.500 euro (v.o.n.).
  • De tussenwoning Special zit qua ruimte precies tussen de herenhuizen en de hoekwoning in: 140 vierkante meter. Ook dit huis is drielaags en telt 4 kamers. Vanuit de keuken stap je zo je stadstuin in. De prijs: 479.500 euro (v.o.n.). 

Het nog beschikbare woningaanbod verandert wel eens, omdat kandidaat-kopers met een optie soms afhaken. Hou daarom de projectsite goed in de gaten. Daar vind je altijd het actueel beschikbare woningaanbod. Je kunt je ook aanmelden als belangstellende. Dan hoor je het vanzelf als woningen weer beschikbaar zijn. Later volgt overigens nog een tweede fase, met nog eens 15 Paviljoenwoningen.

Op termijn ook 80 unieke loftappartementen in Het ZuideR

Behalve (in totaal) 30 grondgebonden paviljoenwoningen krijgt Het ZuideR ook 80 unieke loftappartementen. Die komen op termijn in het Carré. In het Poortgebouw, ook al zo'n blikvanger, komen kleine kantoorruimtes en een school: het Zuider Gymnasium. 

Rotterdam-Zuid wordt steeds leuker

Het ZuideR, een project van BOEI en Impact Vastgoed, is te vinden aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid. De herbestemming is een van de vele impulsen die Zuid steeds leuker maken. In de afgelopen jaren heeft het stadsdeel op de linker Maasoever op allerlei gebieden grote sprongen gemaakt, met bijvoorbeeld steeds meer restaurants, food courts, hippe cafés en culturele voorzieningen, maar ook met aantrekkelijk woningaanbod.

Meer nieuws