het-zuiderhof-nieuwbouw-eengezinswoningen-rotterdam

Het Zuiderhof: fraaie eengezinswoningen met tuin, in tuindorp Vreewijk

Nieuw wijkje rondom historische gebouwen Zuiderziekenhuis, aan parkgebied Valkeniersweide

12 februari 2018-

Echt een nieuwbouwwijkje voor gezinnen met kinderen. Dat is Het Zuiderhof in tuindorp Vreewijk in Rotterdam-Zuid. Het Zuiderhof krijgt 131 comfortabele eengezinswoningen en geschakelde woningen met een flinke tuin, rondom de historische gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen, al zijn op dit moment alleen nog koopwoningen beschikbaar. De bouw is volop bezig, de verkoop ook. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC in Rotterdam, krijg je er meer informatie over.

Het Zuiderhof, in Rotterdam: nieuwbouw eengezinswoningen met flinke tuin

De nieuwe wijk krijgt drie typen eengezinswoningen: Delftse Stoepwoningen, Parkwoningen en Tuindorpwoningen. Het gaat in alle gevallen om drielaagse huizen met woonoppervlaktes van 105 tot 119 vierkante meter, vier slaapkamers (of drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder) en een flinke achtertuin. De Delftse Stoepwoningen komen rondom de karakteristieke gebouwen van het voormalige ziekenhuis, waarin (onder meer) ook woningen en een school komen. De term 'Delftse Stoep' heeft alles te maken met de buitenruimte aan de voorzijde van de woningen: een 'eigen' stoepje, waar je bijvoorbeeld een bankje of plantenbakken kunt neerzetten. De Parkwoningen liggen aan de Valkeniersweide, een fraai park waar je heerlijk kunt ontspannen. Het zijn woningen aan een autoluwe straat, die vooral gebruikt zal worden door wandelaars. Je hebt in deze huizen een heerlijke achtertuin op het zuiden. Ook in deze huizen heb je aan de voorzijde een Delftse stoep. De Tuindorpwoningen zijn geschakelde woningen aan woonerven, waar geen auto's geparkeerd staan. Anders dan de andere twee woningtypen heb je in deze huizen wel een echte voortuin, van minimaal drie meter diep. Bijzonder is de eetkeuken en de ligging daarvan: aan die voortuin, daarmee verbonden via openslaande deuren.

Koopsommen eengezinswoningen Het Zuiderhof: vanaf 263.645 euro (v.o.n.)

Op dit moment zijn in de eerste fase nog enkele Delftse Stoepwoningen beschikbaar, met prijzen vanaf 263.645 euro (v.o.n.). In fase 2 zijn van alle drie de typen nog woningen te koop, met prijzen vanaf 265.395 euro (v.o.n.). Je kunt elke koopwoning nog een stuk groter maken via diverse opties, zoals een dakkapel of uitbouw. Er zijn geen huizen meer te huur in Het Zuiderhof. 

Rondom historische gebouwen Zuiderziekenhuis

Het Zuiderhof verrijst rondom de historische gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis. Het gaat om de oorspronkelijke gebouwen uit de jaren dertig: het zogeheten Poortgebouw, de achterliggende vleugels en het Carré, met paviljoens. In deze gebouwen komen woningen en voorzieningen, zoals een school. 

  • www.hetzuiderhof.nl.
  • www.funda.nl (voor het actuele aanbod in fase 1).
  • www.funda.nl (voor het actuele aanbod in fase 2).
  • Stand: Ooms Makelaars.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 24 en zondag 25 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis. 

Meer nieuws