vrije-sector-huur-even-schilderen-en-wonen-vestia

Huren in de vrije sector: een zorgeloos vooruitzicht

Huren in de vrije sector: geen wachtlijst, veel keuze, geen zorgen over onderhoud en heel flexibel

15 februari 2018-

Krapte op de woningmarkt, snel stijgende huizenprijzen en strengere hypotheekregels. Allemaal ontwikkelingen die het steeds lastiger maken om een woning te kopen. Maar er is een alternatief: huren in de vrije sector. Heb je daar wel eens aan gedacht? Huren in de vrije sector biedt - zeker in de huidige woningmarkt - veel voordelen. Ook in Rotterdam. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC in Rotterdam, vertellen adviseurs van woningcorporatie Vestia je er meer over.

Vrije sector huurwoningen: geen wachtlijst, keuze genoeg

In de vrije huursector - woningen met huurprijzen vanaf 710,68 euro per maand - hoef je niet op een wachtlijst. Inschrijven is ook niet nodig. Door het brede aanbod vrije sector huurwoningen bij woningcorporaties heb je namelijk keuze genoeg en kun je je nieuwe woning snel betrekken. Als huurder ben je niet verantwoordelijk voor het onderhoud aan de woning. Je hoeft dus niet of nauwelijks te klussen voordat je de woning betrekt. Na een likje verf en nieuwe vloerbedekking kun je meteen beginnen met de inrichting. 

Huren: geen financiële verrassingen

Dat je niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud, betekent ook dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Als je een woning huurt, betaal je een vaste huurprijs per maand. Is er een keer een lekkage? Of een raam kapot? De verhuurder zorgt ervoor dat het gerepareerd wordt en betaalt dit ook. En voor kleine reparaties waar je zelf verantwoordelijk voor bent, kun je een serviceabonnement afsluiten. Zo neem je ook voor een lekkende kraan gewoon contact op met je verhuurder.

Met een huurwoning blijf je flexibel en zit je niet meteen 'vast'

Huren is daarnaast heel handig als je wilt samenwonen en niet meteen 'vast' wilt zitten aan een koopwoning. Maar het is ook ideaal als je tijdelijk ergens moet of wilt wonen, als je in een scheiding ligt of als je wacht op de oplevering van een koophuis. En wil je weer verhuizen? Dan ben je als huurder eveneens heel flexibel. Zeker met de korte opzegtermijn van één maand die Vestia hanteert. Je zegt eenvoudig de huur weer op. Geen verkoopstress, geen grote investeringen die verloren gaan en geen financiële problemen als de huizenprijzen weer dalen. Huren biedt je, kortom, een zorgeloos vooruitzicht. 

  • www.vestia.nl (voor het actuele huuraanbod).
  • Stand: Vestia.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 24 en zondag 25 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis. 
Meer nieuws