Huren in de vrije sector: gemakkelijk, flexibel en zorgeloos

Huurwoningen in voormalig kerkgebouw en andere huurprojecten in Rotterdam op Woonbeurs

8 februari 2019-

Geen zorgen over het onderhoud, geen last van stijgende rentes of dalende huizenprijzen én de vrijheid om te verhuizen wanneer jij dat wilt. Zomaar een paar voordelen van huren in de vrije sector. En als het om nieuwbouwwoningen gaat, heb je ook nog het modernste wooncomfort. Vanwege die voordelen zijn nieuwbouw huurwoningen gewild. Ooms Makelaars is op de Woonbeurs Rotterdam + regio aanwezig met informatie over diverse huurprojecten in Rotterdam. Het gaat onder meer om appartementen in een voormalige kerk in Hillegersberg (De Statenkoning). De beurs is op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het WTC in Rotterdam.

De Statenkoning. 24 huurappartementen in een voormalige kerk in Hillegersberg

Ken je dat grootse gevoel wanneer je een kerk inloopt? Zelfs als je niet gelovig bent, is de sfeer in een kerk indrukwekkend. De grote bogen, het hoge plafond, de mooie details, het is een plek die blijft verwonderen. Wonen op zo'n plek is niet voor veel mensen weggelegd. En toch heb je nu de kans. In De Statenkoning, een project in de voormalige Christus Koningkerk in Rotterdam-Hillegersberg. In dit prachtige gebouw zijn 24 moderne huurappartementen gerealiseerd. Deze ‘zweven’ als het ware in de kerk, waardoor je de unieke sfeer zowel in als rond de appartementen blijft ervaren. De grootte van de appartement varieert van 66 tot 99 vierkante meter. De afwerking is hoogwaardig. Bij elk appartement hoort een overdekte parkeerplaats. De Statenkoning ligt midden in Hillegersberg, met op loopafstand de winkels van de Kleiweg en in je 'achtertuin' de Bergse Plas. En de binnenstad van Rotterdam ligt op slechts een kwartier fietsen. De huurprijzen variëren van 1.000 tot 1.600 euro per maand (exclusief parkeerplaats en servicekosten). Je kunt je inschrijven via het formulier op de projectsite. Vanaf begin maart worden de woningen opgeleverd, zo is de bedoeling.

Van Dorp: nieuwbouw huurappartementen in Delfshaven

Op een andere plek in de stad, in Delfshaven, staat appartementencomplex Van Dorp. Delfshaven is een diverse wijk. In de buurt is het lekker rustig, maar voor je het weet sta je in het levendige centrum. Het nieuwbouwproject telt 43 huurwoningen. De meeste appartementen hebben 3 slaapkamers, een aantal zelfs 4. Alle woningen zijn voorzien van een moderne witte keuken (recht of in een hoek) met een oven, kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. De wanden zijn al afgewerkt met een wit vliesbehang. Je hoeft dus alleen nog maar te sausen. Vrijwel alle woningen hebben bovendien een tweede toilet in de badkamer. Die badkamer is uitgerust met een wastafel en douchecabine van glas. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar, met huurprijzen vanaf 1.330 euro per maand (exclusief parkeerplaats en servicekosten). 

Kleinrijk: nieuwbouw eengezinswoningen (huur) in Overschie

In Overschie tot slot ligt nieuwbouwproject Kleinrijk, een project met eengezinswoningen met een fijne tuin. Kleinrijk bestaat uit koop- en huurwoningen. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht. De huurwoningen behoren tot de laatste fase (5). De verhuur start binnenkort. De huurprijzen zijn nog niet bekend.

  • www.accresco.nl (voor informatie over De Statenkoning).
  • www.vandorp-rotterdam.nl.
  • www.kleinrijk.nl.
  • 010-4248888 (Ooms Makelaars, voor informatie over de huurprojecten De Statenkoning, Van Dorp en Kleinrijk).
  • Stand: Ooms Makelaars.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Kleine beelden (van boven naar beneden): drie keer De Statenkoning, twee keer Van Dorp. De laatste impressie: Kleinrijk.

Meer nieuws