Huur een stuk havenhistorie in De Groene Kaap op Katendrecht

Huurwoningen voor alle doelgroepen aan groene route van hoven en daktuinen

1 maart 2019-

De knusse terrasjes op het Deliplein, het bruisende stadstheater Walhalla, het culinaire en culturele vertier op het SS Rotterdam en de Fenix Food Factory, een oude fabrieksloods met talrijke heerlijkheden. Katendrecht, ooit roemrucht vanwege de bars, tattoozaken en dames van lichte zeden, is nu een van dé hotspots van Rotterdam. Het ruige verleden is voorbij. De rauwe randjes die er nog zijn, worden nu gecombineerd met schitterende nieuwbouw en fenomenale uitzichten. Een waar spektakelproject is De Groene Kaap, met fantastische huurappartementen. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio krijg je er alle informatie over.

Wonen aan een groene route van hoven, loopbruggen en daktuinen

Dankzij de oude pakhuizen, de brede kades en het voormalige goederenspoor is het noeste havenverleden nog altijd tastbaar op Katendrecht. Daardoor is De Kaap spannend en echt. Het lijkt in niets op een nieuwbouwwijk zoals we die kennen. De Groene Kaap is minstens zo bijzonder. Dit nieuwbouwproject bestaat uit vier stoere havengebouwen, van waaruit vijf woontorens oprijzen. Die torens zijn via een doorgaande groene route van hoven, loopbruggen en daktuinen met elkaar verbonden. Op die groene route ontmoet je je buren en kunnen kinderen veilig buiten spelen. Dankzij al dat 'groen op hoogte' wordt De Groene Kaap ook wel het Rotterdamse antwoord op de mythische 'Hangende Tuinen van Babylon' genoemd. 

De Groene Kaap: huurwoningen voor alle doelgroepen

De Groene Kaap telt straks 100 koop- en 356 huurwoningen, in 52 verschillende typen. Het gaat om twee-, drie-, vier-, en vijfkamerappartementen, penthouses én eengezinswoningen. Of je nu single, starter of senior bent, of een gezin met kinderen hebt, in De Groene Kaap vind je de woning die bij jou past. Alle doelgroepen kunnen dan ook in De Groene Kaap terecht. Dat betekent tegelijkertijd dat je er in meerdere fases van je leven kunt blijven wonen. Als de kinderen het huis uit zijn, verkas je gewoon van een gezinswoning naar een appartement, om maar een voorbeeld te noemen. Niet voor niets wordt De Groene Kaap ook wel een project voor mensen 'van 0 tot 100 jaar' genoemd.

Schitterende uitzichten op skyline Rotterdam

Ook aan voorzieningen is gedacht. Op de begane grond van de gebouwen komen winkels, cafés en restaurants. Bij de huurprijs inbegrepen, maar eigenlijk onbetaalbaar, zijn de schitterende uitzichten op de skyline van Rotterdam.

Interesse? Schrijf je in of kom naar de Woonbeurs

Zou jij wel in De Groene Kaap willen wonen? Schrijf je dan via de projectsite in voor de nieuwsbrief. Dan hoor je vanzelf wanneer de inschrijving voor de huurwoningen start. Je kunt ook naar de Woonbeurs Rotterdam + regio komen, op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het WTC in Rotterdam. Bij de stand van De Groene Kaap krijg je alle informatie over het project. 

  • www.degroenekaap.nl.
  • Stand: De Groene Kaap.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Meer nieuws