woningen-julianakerk-heijplaat

In Heijplaat kun je straks wonen in een voormalig kerkgebouw

Vier schitterende eengezinswoningen tussen de resten van de afgebrande Julianakerk

25 april 2021-

Wonen in een voormalig kerkgebouw. Het kan straks in Rotterdam-Heijplaat. Tussen de resten van de afgebrande Julianakerk in het havendorp komen vier schitterende eengezinswoningen. Drie zijn ongeveer 105 vierkante meter groot, de vierde krijgt een woonoppervlak van 149 vierkante meter. Die vierde woning is extra bijzonder, omdat de toren erbij hoort. De naam van het project: Juul.

Eigenheid kerk behouden

De woningen worden opgebouwd uit de resten van de kerk, met behoud van een aantal muren en (dus) de toren. Ze hebben een hofje aan de voorkant en ook nog eens een ruime achter- en zijtuin. In de komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt. Daarbij staat voorop dat veel van de eigenheid van de voormalige kerk behouden blijft, terwijl de woningen tegelijkertijd duurzaam en helemaal van nu zijn. 

Schilderachtig tuindorp in de haven

Heijplaat is een fraai en schilderachtig tuindorp midden in de haven. Het is in de vorige eeuw gebouwd om duizenden mensen die in de haven werkten, een fijne woonplek te geven dicht bij hun werk. Het is ook een plek die naam maakt op het gebied van innovatieve bedrijvigheid en duurzaam bouwen. Behalve met de auto en de bus is het dorp ook heel goed met de watertaxi te bereiken.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven? Ga dan naar de projectsite (www.wonenbijjuul.nl) en meld je aan als belangstellende. Je krijgt dan vanzelf het laatste nieuws in je mailbox. 

 

Meer nieuws