Inspiratiebijeenkomst 'Waar in Rotterdam voel jij je thuis?'

Zaterdag 16 maart: informatie en tips voor je zoektocht naar een woning in Rotterdam, net vóór de Woonbeurs

23 februari 2019-

'Waar in Rotterdam voel jij je thuis?' Dat is het thema van een inspiratiebijeenkomst die Wonen in Rotterdam voorafgaand aan de Woonbeurs Rotterdam + regio organiseert. Vier professionals geven informatie en tips over grote ontwikkelingen in de stad, de diverse woonmilieus en wat er in welke wijken te koop is voor welk budget. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12.00 uur, net als de beurs in het WTC in Rotterdam. Meteen na afloop kun je de beursvloer op om het actuele nieuwbouwaanbod in de stad te bekijken. 

Inspiratiebijeenkomst gratis toegankelijk. Wel even aanmelden

De inspiratiebijeenkomst is gratis toegankelijk. Je moet je wel van tevoren aanmelden. Dat kan via de link hieronder. Kom je met meerdere personen tegelijk, dan moeten ook zij zich individueel aanmelden. Er is plek voor 200 deelnemers. 

Drie thema's centraal tijdens inspiratiebijeenkomst

Drie thema's staan tijdens de inspiratiebijeenkomst centraal: 'Hoe ontwikkelt de stad zich in de komende jaren?', 'Waar vind je welke woonsferen?' en 'Wat is er te koop voor welk budget?'

Hoe ontwikkelt de stad zich in de komende jaren?
De bouwkranen in het Maritiem District en op Katendrecht, en de omleidingen bij de Coolsingel, zijn voorbeelden van de enorme ontwikkelingen in Rotterdam op dit moment. Ook in de komende jaren staan er veel veranderingen op stapel. Mattijs van Ruijven, hoofd stedenbouwkundige bij Stadsontwikkeling (gemeente Rotterdam), praat je bij over deze ontwikkelingen en de impact daarvan op de omliggende wijken.

Waar vind je welke woonsferen?
Je bent op zoek naar een huis in een wijk met een bepaalde sfeer. Grootstedelijk of wellicht meer rustig stedelijk. Het kan zo maar zijn dat de prijzen te hoog zijn, of de woningen razendsnel ‘weg’ in de wijken waar je zoekt. De kans is groot dat je daar tegenaan loopt als je op zoek bent naar een (ander) huis in Rotterdam. Nick Forger, makelaar en taxateur bij Ooms Makelaars, heeft daar dagelijks mee te maken. Hij neemt je in zijn verhaal mee door de stad en helpt je je blik te verruimen.

Wat is er te koop voor welk budget?
In je zoektocht naar een nieuw huis zijn je financiële mogelijkheden een belangrijk kader. In welke wijken kun je je het beste oriënteren als je als starters op de woningmarkt op zoek bent naar een huis rond 265.000 euro? Of als je als gezin wat ruimer wilt gaan wonen en je budget rond de 375.000 euro ligt? Of wanneer je overwaarde hebt op je huis, de kinderen inmiddels de deur uit zijn en je weer terug naar Rotterdam wilt? Nicole van Emmerik, makelaar en taxateur bij Van Herk Makelaardij, en Daphne van der Gaag, financieel adviseur bij Rabobank Rotterdam, helpen je op weg.

  • Schrijf je hier in voor de inspiratiebijeenkomst 'Waar in Rotterdam voel jij je thuis?' op zaterdag 16 maart, van 10.30 tot 12.00 uur in het WTC (Beursplein 37, Rotterdam). Aansluitend kun je het actuele nieuwbouwaanbod verkennen op de Woonbeurs Rotterdam + regio, eveneens in het WTC. De beurs is op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.
  • www.woneninrotterdam.nl (voor inspiratie en tips over wonen in Rotterdam).

Foto: Wonen in Rotterdam.

Meer nieuws