huis-isoleren

Je huis isoleren. Waarom je dat juist in de zomer moet doen

Nu isoleren heeft vijf voordelen, aldus het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket

10 juli 2021-

Het is zomer en dan denk je niet aan het isoleren van je woning. Toch is juiste deze periode daar heel erg geschikt voor. Het Duurzaam Bouwloket, een onafhankelijk energieadviesloket, heeft vijf redenen op een rijtje gezet waarom isoleren vooral in deze maanden een goed idee is.

Vijf redenen om in de zomer je huis te isoleren

  • Een goed geïsoleerd huis is in de zomer een lekker koel huis. Isolatie houdt in de winter de warmte binnen, in de zomer houdt het de hitte juist buiten.
  • Je bespaart direct op je energierekening. Doordat je woning koel blijft, zul je de airco en allerlei ventilatoren minder snel nodig hebben.
  • Je hebt te maken met kortere wachttijden bij de isolatiebedrijven. Veel mensen isoleren hun huis als het winter is of wordt, niet in de zomer. Dus de isolatiebedrijven hebben in de zomer eerder tijd. Vergelijk het maar met het kopen van een ventilator. Die wil je pas aanschaffen als er een hittegolf is. En vaak ben je dan te laat.
  • Je hebt minder kans op problemen. In de wintermaanden laten de weersomstandigheden het soms niet toe om te isoleren. 
  • Je gaat goed voorbereid de koude wintermaanden in. Als de kou echt invalt, zit jij er alvast lekker comfortabel bij en bespaar je meteen op je energierekening.

Duurzaam Bouwloket: gratis en onafhankelijk advies

Ben je benieuwd welke isolatiemaatregelen interessant zijn voor jouw woonsituatie? Vul op www.duurzaambouwloket.nl/advies de gratis online woningscan in en ontvang een stappenplan op maat.

Meer nieuws