Archief

Je kiest voor een nieuwbouwwoning. Waar moet je dan allemaal op letten?

Met informatie en advies van Bewust Nieuwbouw maak je een weloverwogen keuze voor nieuwbouw

26 mei 2020-

Hoe werkt het precies als je een nieuwbouwhuis wilt kopen of huren? Waar moet je op letten als starter of doorstromer? En waarom zóu je eigenlijk voor nieuwbouw kiezen? Op deze en andere vragen geeft de website van Bewust Nieuwbouw antwoord. Bewust Nieuwbouw geeft op deze site voorlichting over bijvoorbeeld koopcontracten, de verschillende soorten rentes en het belang van garanties. Ook lees je over installaties, wet- en regelgeving, innovatieve (bouw)materialen, energiezuinigheid, wat er allemaal valt onder servicekosten als je een huis huurt, en nog veel meer. 

Actuele onderwerpen en een stappenplan

Op www.bewustnieuwbouw.nl vind je daarnaast artikelen over actuele onderwerpen die consumenten bezighouden. Dat kan gaan over aardgasloos wonen, deelauto's en andere nieuwe vormen van mobiliteit bij nieuwbouwprojecten, huwelijksvoorwaarden (en de gevolgen voor gezamenlijke bezittingen zoals een nieuwbouwhuis), de mogelijke rol die blockchaintechnologie gaat spelen voor huurders en kopers van een huis, en het online kopen van een nieuwbouwhuis. Of over wat je moet doen als de bouw vertraagd wordt. Ook specifieke tips, bijvoorbeeld over hoe de financiering werkt als je zelf je huis gaat bouwen, staan erop.

Daarnaast laat de site zien welke stappen je als consument allemaal kunt zetten om je zoektocht naar een nieuwbouwhuis succesvol te laten verlopen. In de rubriek 'In vier stappen naar …' word je meegenomen in het proces van oriënteren tot en met wonen. Zo zie je niets over het hoofd als je een nieuwbouwhuis gaat huren of kopen.  

Tips en ervaringen delen? Geef het door aan Bewust Nieuwbouw

De website van Bewust Nieuwbouw is een site voor consumenten. Mocht je iets missen op deze site? Of wil je een onderwerp aandragen waar je als koper of huurder van nieuwbouw tegenaan loopt (of bent gelopen)? Geef dit dan per mail door aan de redactie van Bewust Nieuwbouw. Je mag je tips ook via de Facebookpagina van Bewust Nieuwbouw doorgeven. Met jouw ervaringen kunnen andere nieuwbouwkopers en -huurders weer hun voordeel doen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Tien keer per jaar verschijnt de nieuwsbrief van Bewust Nieuwbouw. Daarin staat behalve nieuwbouwnieuws ook altijd een interview met een bewoner van een nieuwbouwhuis. Hij of zij vertelt daarin over de keuze voor juist die woning en wat er allemaal bij kwam kijken. Leuk en informatief. Je kunt je via www.bewustnieuwbouw.nl abonneren op deze nieuwsbrief. Daarnaast kun je Bewust Nieuwbouw volgen op Facebook. 

 

Meer nieuws