Archief

Lagere maandlasten dankzij rentekorting energiezuinig nieuwbouwhuis

0,5% korting met Rabo Groenhypotheek. Ga in gesprek met de Rabobank

23 juni 2020-

Ze zijn comfortabel, je hebt er lange tijd nauwelijks onderhoud aan en je kunt vaak met opties en aanpassingen echt maatwerk krijgen. Maar nieuwbouwwoningen hebben nóg een voordeel: ze zijn heel energiezuinig. Zó energiezuinig, dat je bij flink wat financiers een aantrekkelijke rentekorting op je hypotheek krijgt. Dat kan behoorlijk schelen in je maandlasten. Dankzij deze korting, maar ook doordat de rente sowieso bijzonder laag is, zijn je hypotheeklasten per maand lager dan je op basis van de koopsom misschien had verwacht. Een voorbeeld van zo'n hypotheek met rentekorting is de Rabo Groenhypotheek.

Rabo Groenhypotheek: 0,5 procent rentekorting

Met de Rabo Groenhypotheek krijg je 0,5 procent korting op de eerste rentevaste periode van 10 jaar. De Rabo Groenhypotheek is een annuïteitenhypotheek. Je betaalt elke maand een gelijk bedrag. Dit bedrag is samengesteld uit rente én aflossing. Dit heet de annuïteit. Deze bruto maandlast bestaat in het begin uit veel rente en weinig aflossing. Later is dat omgekeerd. Aan het einde van de looptijd is je hypotheekschuld volledig afgelost.

Groenverklaring nodig voor Rabo Groenhypotheek

Voor deze rentekorting heb je wel een Groenverklaring nodig. Controleer dus van tevoren goed of de nieuwbouwwoning die jij op het oog hebt, een groenverklaring heeft of ervoor in aanmerking komt. Je kunt dit navragen bij de aannemer of projectontwikkelaar, of nagaan via www.registergroenverklaringen.nl. Een nieuwbouwwoning komt voor de Groenverklaring in aanmerking als de EPC-waarde (die uitdrukt hoe energiezuinig de woning is) 0,26 of lager is. Die EPC-waarde bepaalt ook de maximale hoogte van de Rabo Groenhypotheek: hoe lager de EPC-waarde, hoe energiezuiniger het huis en hoe hoger de Rabo Groenhypotheek.

Rabo Groenhypotheek: tot maximaal 150.000 euro

Het is echter niet zo dat de Rabo Groenhypotheek de hele koopsom dekt. Deze bijzondere hypotheek kent een maximum van 150.000 euro. Je zult in bijna alle gevallen voor de rest van de koopsom een 'gewone' hypotheek moeten afsluiten.

Nog meer voordeel energiezuinige woningen: lagere energierekening

Behalve de rentekorting bieden energiezuinige nieuwbouwwoningen nog een ander financieel voordeel: de relatief lage energierekening. Ook dat scheelt dus in je maandelijkse woonlasten.

Meer nieuws