Meer huis voor je geld op het groene Voorne-Putten

Vraagprijs per vierkante meter woonruimte in de regio stuk lager dan in grote steden

10 februari 2019-

Weidse polders, veel water, uitgestrekte stranden en bijzondere duingebieden, maar ook oude stads- en dorpskernen, fraaie vestingsteden, toeristische havens en een moderne stad met alle voorzieningen die daarbij horen. Voorne-Putten, op slechts een halfuur rijden van Rotterdam, heeft het allemaal. Een mooie plek om te wonen. En wat voor meer regio's geldt, geldt ook voor Voorne-Putten: je krijgt er nog meer huis voor je geld ook.

Forse verschillen in prijsniveaus

Dat blijkt uit een vergelijking van de woningprijzen op huizenzoeker.nl. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter woonruimte in de grote steden is fors hoger dan op Voorne-Putten. Volgens cijfers over januari van dit jaar is de vierkante-meterprijs in Rotterdam 3.014 euro. Den Haag zit op een vergelijkbaar prijsniveau, maar Utrecht en vooral Amsterdam hebben een hogere vierkante-meterprijs. In Spijkenisse, dat met de metro een rechtstreekse verbinding met Rotterdam heeft, betaal je gemiddeld 2.219 euro per vierkante meter. De vierkante-meterprijs in Hellevoetsluis is 2.385 euro. Dat zijn forse verschillen. 

In de regio valt nog wat te halen

Nu zegt dit niet alles. Vierkante-meterprijzen hangen natuurlijk sterk samen met de verdeling tussen woningtypen in het totale aanbod. In plaatsen met relatief veel vrijstaande huizen, tweekappers en nieuwbouw zal de gemiddelde vierkante-meterprijs sowieso hoger liggen dan in plaatsen met relatief veel verouderde rijwoningen en flats. In Brielle, ook op Voorne-Putten, is de vierkante-meterprijs bijvoorbeeld 2.920 euro. Dat nadert het Rotterdamse niveau. Brielle heeft dan ook relatief veel grotere woningen en nieuwbouw. Los daarvan is Brielle een fraaie, historische vestingstad. Dat trekt mensen, waardoor de prijzen hoger zijn. Dit soort nuances ten spijt: prijsvergelijkingen op woningtypen geven, in het algemeen, hetzelfde beeld: in de regio is nog wat te halen. 

Meer huis voor je geld op Voorne-Putten

Het gevolg laat zich raden: steeds meer woningzoekenden die eigenlijk in de stad willen slagen, wijken uit naar de omliggende gemeenten. En die gemeenten zien deze mensen graag komen. “Als je een huis met een tuin zoekt, kun je bij ons op Voorne-Putten prima slagen”, zegt wethouder Jan Willem Mijnans van de gemeente Nissewaard, een van de gemeenten op Voorne-Putten. “Je koopt hier letterlijk meer huis voor je geld. Voor wie het liefst in de stad wil wonen, is het misschien even wennen. Maar je hebt hier alles: winkels, natuur, cultuur, scholen en ga zo maar door. En niet te vergeten: rust en ruimte. Ook fantastisch: onze uitgestrekte stranden bij Hellevoetsluis, Rockanje en Oostvoorne. Dat soort kwaliteiten is niet in geld uit te drukken. Mensen die eenmaal de stap hebben gezet, willen al snel niet anders meer.”

  • www.wonenvoorneputten.nl (voor het nieuwbouwaanbod).
  • opvoorneputten.nl (voor gebiedsinformatie).
  • Stand: Voorne-Putten.
  • BIJZONDER: een karikatuur-tekenaar maakt in de stand digitale snelportretten van bezoekers tegen een achtergrond die Voorne-Putten kenmerkt. Je krijgt je portret per mail toegestuurd.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.
Meer nieuws