bouwrecord-rotterdam-bouwenaanrotterdam.nl

Met 4.735 woningen bereikt Rotterdam een bouwrecord

Rotterdam blijft flink doorbouwen, vooral middeldure koop- en huurwoningen

10 januari 2022-

Met het slaan van de eerste paal van 229 woningen in tuinbuurt Vrijlandt in IJsselmonde, eind december, heeft Rotterdam 2021 afgesloten met een bouwrecord. In het afgelopen jaar startte de bouw van 4.735 woningen, met een absolute piek in de laatste maanden. Naast Vrijlandt startten eind december nog vier projecten, waaronder de eerste 205 woningen van het project Wielewaal in Charlois. Opvallend bij alle projecten is dat de meeste kopers uit de wijk komen, en dat draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt.

Steeds meer middeldure woningen, waar veel vraag naar is

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) is trots op het bouwresultaat. “In deze collegeperiode hebben we ons hard gemaakt voor het versnellen van de woningbouw en dat was geen makkelijke opgave. Dit is het resultaat van de energie die de gemeente de afgelopen jaren samen met alle bouwpartners in de stad heeft gestoken.” In december is de bouw van maar liefst 1.700 woningen gestart, waarvan een groot deel in het middensegment. Het project De Grote Beer in Prins Alexander is er één van. In november vielen zelfs 300 van de 700 gestarte woningen in het middensegment. “Dat betekent dat onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen in Rotterdam kunnen blijven wonen. Dit zijn groepen die de laatste jaren vooral de stad uit trokken, maar we willen hen graag behouden”, aldus Kurvers.

Een thuis voor alle Rotterdammers

Door het ontwikkelen van verschillende woningtypen in verschillende segmenten bouwt Rotterdam aan een stad waarin iedereen zich thuis kan voelen. Vooral in het middensegment is de vraag naar koop- en huurwoningen erg hoog. Daarom blijft Rotterdam bij nieuwe projecten en gebiedsontwikkelingen vooral inzetten op het bouwen van woningen voor mensen met een middeninkomen en gezinnen.

Rotterdam blijft de komende jaren flink doorbouwen

In de komende jaren wordt flink doorgebouwd in de Maasstad. “Er zitten nog veel mooie projecten in de pijplijn”, aldus Kurvers. “We hebben voldoende bouwlocaties voor de komende jaren. Maar het draait niet alleen om aantallen. Bij elk project is er is veel aandacht voor de omgeving: voor duurzaamheid en het ontmoeten van elkaar. Zo maken we van een huis een thuis.”

Foto: Studio Hoge Heren (bron: www.bouwenaanrotterdam.nl).

 

Meer nieuws