Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

Overhoeks: appartementen voor starters en pioniers in Rotterdam Zuid

Samen met de architect en je toekomstige buren je woning in Rotterdam ontwerpen en realiseren

12 september 2020-

Samen met de architect en je toekomstige buren je woongebouw ontwikkelen, zodat iedereen een woning krijgt die aan alle woonwensen voldoet. Dat is de essentie van samenbouw, ofwel collectief particulier opdrachtgeverschap. Aan de Laan op Zuid in Rotterdam verrijst zo'n CPO-project: Overmaas. De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht liggen om de hoek. Winkels bevinden zich voor de deur. Het stadscentrum is per fiets en tram gemakkelijk te bereiken. En ook de snelweg is dichtbij. Inmiddels zijn hier 64 woningen gerealiseerd, verdeeld over drie projecten. De werving voor het vierde project, Overhoeks genaamd, is nu gestart. Het gaat om de tweede fase van dit project: een gebouw met appartementen aan de Paul Krugerstraat. 

Samenbouwproject Overhoeks, Rotterdam-Zuid: voor wie iets anders wil dan standaard

Overhoeks is een initiatief van drie architectenbureaus uit Rotterdam: De Nijl Architecten, JagerJanssen architecten en Burea Massa. "We zetten in op kwaliteit en je betaalt alleen de kostprijs", zegt architect Koos Kok. "Met een project als Overhoeks richten we ons op pioniers, op mensen die op een eigen(zinnige) wijze willen wonen. Mensen die verder kijken dan de gangbare woningbouw, waarin alles standaard is. Als koper van een woning in dit project ontwerp je, samen met ons, je eigen plattegrond. Daarbij heb je volop ruimte voor het realiseren van jouw woonwensen. Samen zorgen we er zo voor dat je in Overhoeks comfortabel kunt wonen, in een woning die helemaal bij je past. En in een ontspannen, gastvrije sfeer, midden in de stad."

Prijsindicaties appartementen fase 2 Overhoeks: vanaf 247.500 euro

Bijzonder aan de tweede fase van Overhoeks zijn de prijzen. Die zijn, zeker gezien de huidige woningmarkt, bereikbaar te noemen. Fase 2 krijgt bijvoorbeeld city appartmenten van 64 vierkante meter met een prijsindicatie vanaf 247.500 euro (v.o.n.). Maar er zijn ook riante terras- en hoekappartementen van ongeveer 90 vierkante meter met een prijsindicatie vanaf 299.500 euro (v.o.n.). Alle woningen hebben een eigen buitenruimte en elke etage heeft ook nog een groot gezamenlijk terras. Afhankelijk van het type appartement kijk je uit over de stad en in een aantal gevallen ook over het binnengebied. De woningen in Overhoeks zijn bovendien standaard voorzien van een volwaardige, greeploze keuken, door architecten geselecteerd sanitair, een berging en ruimte in de gemeenschappelijke fietsenstalling. Onder het gebouw ligt een parkeergarage met parkeerplaatsen voor een deel van de woningen en plekken voor deelauto's. Op het dak van die garage komt een tuin. 

Samen bouwen niet ingewikkeld

Lijkt het je allemaal ingewikkeld, zo'n ontwerp- en overlegproces met de architecten en je toekomstige buren? "Valt hartstikke mee", zegt Kok. "Het ontwikkelproces is goed gestructureerd, met een helder stappenplan en een duidelijk financieel kader. Zo weet je waar je aan begint. Bovendien leer je op deze manier je buren kennen. Dat zorgt als snel voor een leuke sfeer." Overhoeks is interessant voor starters, kleine huishoudens, gezinnen en anderen die ervan houden om in de stad te wonen, nabij alle levendigheid en voorzieningen. 

Meer weten over fase 2 van Overhoeks? 

Wil je meer weten over de tweede fase van samenbouwproject Overhoeks in Rotterdam-Zuid? Kijk dan op de projectsite of stuur je vragen per mail naar Milou Chênevert. Zij kan je ook vertellen hoe je lid kunt worden van de bouwgroep en dus mee gaat ontwikkelen voor een appartement op maat. De eerste fase van Overhoeks bestaat overigens uit gezinshuizen. Die staan allemaal onder optie. 

Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

Overhoeks-cpo-samenbouw-Rotterdam

 

 

Meer nieuws