Overhoeks: woningen op maat, aan en bij de Laan op Zuid

Appartementen en gezinshuizen zoals jij ze wilt. Ontdek de mogelijkheden van 'samenbouw' in Rotterdam

25 februari 2020-

Je hebt dvrijheid om je woning in te delen zoals jij dat wilt, je bent bekend met je toekomstige buren, je kunt rekenen op veel wooncomfort, de kwaliteit is blijvend hoogwaardig en je woning is bovendien zeer duurzaam en energiezuinig. Nieuwbouwproject Overhoeks aan en nabij de Laan op Zuid in Rotterdam-Zuid, biedt je vele voordelen. Overhoeks is dan ook niet zomaar een nieuwbouwproject. Het is een samenbouwproject, waarbij jij als toekomstige bewoner voor een groot deel zelf bepaalt hoe je gaat wonen.

Overhoeks: 24 appartementen, 8 gezinshuizen aan en nabij Laan op Zuid

Overhoeks is het vierde en laatste samenbouwproject op deze plek aan en nabij de Laan op Zuid. Eerder zijn daar, op bouwlocatie Overmaas, al drie andere projecten gerealiseerd, eveneens samen met de toekomstige bewoners: Overmaat, Overtuin en Overture. Deze projecten, met in totaal 64 woningen, zijn nu in aanbouw. Het voordeel van samen ontwikkelen is dat je als (toekomstige) bewoner een woning krijgt die helemaal aan jouw wensen voldoet. Daar komt bij dat je, juist doordat je zo zo'n grote rol hebt bij de ontwikkeling, heel betrokken bent bij je nieuwe buren en bij de buurt. Je doet het immers samen. Overhoeks gaat op dezelfde manier ontwikkeld worden. Dit samenbouwproject krijgt 24 grote appartementen, een bedrijfsruimte en twee blokjes van vier brede gezinshuizen. De appartementen en de bedrijfsruimte komen aan de Paul Krugerstraat, de gezinshuizen aan de Laan op Zuid en de Hilledijk. De woningen liggen straks rond een groene daktuin, die boven op een gemeenschappelijke parkeervoorziening komt. Bijzonder aan Overhoeks is de ruimte: de appartementen worden circa 130 vierkante meter groot, de gezinshuizen ongeveer 200 vierkante meter.

Samenbouw of cohousing: unieke kans om met gelijkgestemden te gaan wonen

Dat de woningen samen worden ontwikkeld, is geen loze belofte. "We bieden met deze vorm van samenbouw of cohousing een ongekende vrijheid als het gaat om plattegronden, gedeelde voorzieningen en afwerkingsniveau", zegt Koos Kok van architectenbureau Massa, dat bij Overhoeks betrokken is. "Dat kan omdat wij, de architecten van het plan, zonder ontwikkelaar werken en dus ongestoord maatwerk kunnen leveren voor bijzondere woonwensen en woonvormen. Denk bijvoorbeeld aan samen zorgen voor kinderen, gedeelde logeervoorzieningen, een klasruimte, en dergelijke. Met Overhoeks bieden we een unieke kans om samen met gelijkgestemden te gaan wonen." Kok nodigt belangstellenden dan ook van harte uit om mee te praten, ook op de Woonbeurs. "Dan verkennen we samen de mogelijkheden. De inzet is een heel compleet project met een gedeeld groen dek, ruime buitenruimten, veel ruimte voor ontmoeting en extra woonkwaliteit. Denk aan extra verdiepingshoogte, bovengemiddeld veel licht binnen en duurzame materialen."

Wonen tegen kostprijs in Overhoeks, Rotterdam-Zuid

Samenbouw, ook wel collectief particulier opdrachtgeverschap genoemd, is ideaal voor mensen die echt iets anders willen dan wat de standaard woningbouw biedt. Het beste van zelfbouw wordt hierbij gecombineerd met de ervaring van professionals. Die professionals helpen je bij het ontwerpproces en regelen de praktische en technische zaken. Een ontwikkelaar is er niet. Er is dus ook geen ontwikkelwinst. Je woont in Overhoeks dan ook tegen kostprijs.

Indicatieprijzen: vanaf ongeveer 400.000 euro

De indicatieprijzen (geraamde kostprijzen voor ontwikkeling en bouw) beginnen bij ongeveer 400.000 euro (v.o.n.). Tenminste, als je kiest voor casco-oplevering. De vanafprijs voor een compleet (dus niet casco) appartement van 133 vierkante meter is 460.000 euro (v.o.n.). Voor een compleet gezinshuis van 186 vierkante meter is de vanafprijs 500.000 euro (v.o.n.). De bouw start in 2021.

Ruim, op maat, comfortabel en heel duurzaam

Overhoeks biedt je de keuze tussen appartementen en gezinshuizen. Bovendien heb je de vrijheid om je woning in te delen en af te (laten) werken zoals jij dat wilt. Ook casco-oplevering is mogelijk. De voordelen van een woning in Overhoeks op een rijtje:

  • Vrijheid: je bent vrij om je woning in te delen zoals je dat zelf wenst. Je kan kiezen voor een casco woning of voor een woning die al helemaal af is. Je zit ook niet vast aan (bijvoorbeeld) een bepaalde keukenleverancier.
  • Persoonlijke aandacht: samen met de architect bedenk je je eigen woning. Door samen te ontwikkelen leer je ook je buren en de buurt kennen, al vóórdat je er woont.
  • Duurzame Kwaliteit: de woningen krijgen hoge plafonds, stompe deuren, aluminium kozijnen, diepe neggen en sprekend metselwerk. Allemaal kwaliteiten waar je blijvend plezier aan beleeft en die de waarde van je woning hoog houden.
  • Comfort: de woningen krijgen driedubbel glas (heel comfortabel op koude dagen) en ventilatie met voorverwarmde lucht. Zo wordt zo min mogelijk energie verspild.
  • Duurzaam en groen: de woningen worden zeer energiezuinig, mede dankzij zonnepanelen. Ook komt er een gezamenlijke daktuin, die meteen als waterbuffer fungeert. Nog meer groen: de buitenruimten van de woningen krijgen plantenbakken.

Winkels en sportvoorzieningen in omgeving, nabij Afrikaandermarkt en Katendrecht

Overhoeks komt zoals gezegd aan de Paul Krugerstraat, de Hilledijk en de Laan op Zuid. De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht liggen in de directe omgeving. Winkels bevinden zich voor de deur en om de hoek. En binnenkort heb je ook nog een nieuw zwembad en diverse andere sportfaciliteiten op een steenworp afstand. Het stadscentrum van Rotterdam is bovendien nooit ver weg. Met de fiets of tram ben je er zo. Ook de snelweg is dichtbij.

Meer weten of inschrijven? Stuur een e-mail

Wil je meer weten over dit samenbouwproject in Rotterdam-Zuid? Of wil je je inschrijven. Stuur dan een e-mail naar Milou Chênevert. 

Meer nieuws