Screenshot-ambitiedocument-Piekstraat

Plan voor circa 800 woningen aan en rondom de Piekstraat

Wonen en werken op een verborgen plek in Rotterdam, aan de Nieuwe Maas

31 mei 2021-

De gemeente Rotterdam wil circa 800 woningen laten ontwikkelen op de Kop van Feijenoord, bij de Piekstraat. De bedoeling is om op deze verborgen plek aan de Nieuwe Maas nieuwbouw te combineren met herontwikkeling van bestaande industriegebouwen. Er komt nadrukkelijk ruimte voor kleine bedrijvigheid. De nu nog stenige omgeving zal ook groener worden.

Woningen voor alle inkomensgroepen

Dat staat in een plan dat de gemeente Rotterdam en de grondeigenaren van de Piekstraat hebben opgesteld. Burgemeester en wethouders hebben er akkoord op gegeven en willen het met de gemeenteraard bespreken. "In dit verborgen stukje Rotterdam op een prachtige plek aan de Nieuwe Maas willen we een woon-werkgebied maken", zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). "De Piekstraat ligt tussen Feyenoord City en de Kop van Zuid. Het is een gebied met oude industriegebouwen dat veel kansen biedt voor ontwikkeling, bijvoorbeeld voor woningen voor alle inkomensgroepen." 

Woningen, bedrijvigheid, hotel en horeca

Met deze nieuwe plannen worden de doorstroommogelijkheden voor bewoners van Feijenoord vergroot. De Piekstraat is onderdeel van de Kop van Feijenoord, een langgerekt gebied aan de Maas dat op termijn plaats gaat bieden aan woningen voor alle inkomensgroepen en kleinschalige bedrijvigheid. Van de te bouwen woningen wordt minimaal 35 procent in het middensegment gerealiseerd en minimaal 15 procent in het sociale segment. Verder is er ruimte voor bedrijvigheid. Ook een hotel en horeca behoren tot de mogelijkheden. De buitenruimte wordt opnieuw ingericht met meer groen.

 

Foto: industriële monumenten op de Kop van Feijenoord. Bron: Ambitiedocument Piekstraat. 

Meer nieuws