POST Rotterdam: een nieuwe toekomst voor een vertrouwd icoon

Woontoren met koop- en huurappartementen in hartje Rotterdam. Koopsommen vanaf 317.500 euro

12 februari 2020-

Een nieuw leven voor een oud icoon. Zo kun je de herontwikkeling van het schitterende oude postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam samenvatten. Onder de naam POST Rotterdam komen op deze plek, met behoud van alle architectonische pracht en praal, een vijfsterrenhotel (met onder meer een wellness), winkels, hoogwaardige horeca en een fraaie woontoren van 155 meter. Die woontoren telt straks 305 appartementen, in 70 verschillende varianten, zowel koop- als huurappartementen. De presale is enige tijd geleden gestart en is een groot succes. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

POST Rotterdam: samenhang in uitstraling tussen oud en nieuw

De woontoren verrijst meteen achter het huidige gebouw, aan de Meent en het Rodezand. De elegantie en uitstraling van het iconische oude postkantoor wordt in de nieuwbouw voortgezet. De impressies laten daar geen twijfel over bestaan. Kleuren, materialen en vormen (zoals de boogvormige raampartijen) zorgen ervoor dat de nieuwbouw duidelijk een ensemble met het bestaande gebouw vormt.

Appartementen in hartje Rotterdam

Het gebouw krijgt 305 appartementen, zowel koop- als huurappartementen. De variatie is groot. De woonoppervlaktes variëren van 49 tot 234 vierkante meter. Op de onderste lagen van de toren komen de huurappartementen. De koopappartementen komen op de hogere verdiepingen, vanaf de 23e tot en met de 43e. Mede dankzij een eigen buitenruimte heb je in deze woningen dus een geweldig uitzicht over de stad, in alle windrichtingen. De koopsommen variëren van 317.500 tot 1.875.000 euro (v.o.n.). De huurappartementen komen op de markt als de oplevering van het complex in zicht komt, naar verwachting in 2022. 

Ook hotel, horeca en winkels

POST Rotterdam wordt meer dan alleen een fantastische plek om te wonen. Het complex krijgt een vijfsterrenhotel met 224 kamers, een wellness en vergaderruimtes. Verder komen er hoogwaardige horecagelegenheden en exclusieve winkels in het gebouwencomplex. Uniek aan POST Rotterdam zijn de twee schitterende publieke binnenplaatsen, mede mogelijk dankzij de bijzondere architectuur van het voormalige postkantoor.

Wonen met allure, in hartje centrum Rotterdam

Je woont in POST Rotterdam echt in hartje centrum, met de bruisende binnenstad binnen handbereik. Winkels, horeca, terrasjes, musea, bioscopen en theaters. Alles ligt praktisch om de hoek. Hier combineer je echt stedelijk wonen met uitstraling en grandeur.   

Meer nieuws