Archief

Riva: appartementen in elegante toren in Maritiem District

Een intieme woonbeleving in het bruisende Wijnhavengebied in Rotterdam

1 maart 2020-

Een mix van verschillende typen appartementen en commerciële functies, waarbij je vanaf riante balkons op een indrukwekkende manier het stadscentrum ervaart. Ontdek de mogelijkheden van nieuwbouwproject Riva aan de Scheepmakershaven in Rotterdam. Ontwikkelaar Stebru realiseert met Riva niet het hoogste gebouw van het Wijnhavengebied, wel het meest elegante. Een gebouw bovendien dat rekening houdt met de architectuur van de naoorlogse gebouwen in de omgeving.

Aandacht voor woonwensen

Riva was vorig jaar ook al aanwezig op de Woonbeurs, al had het project nog geen echte naam. De architecten van MoederscheimMoonen Architects vroegen toen aan bezoekers om mee te denken over de ligging en de indeling van de appartementen. Die ideeën zijn in het ontwerp verwerkt. Belangrijk is daarnaast dat het gebouw rekening houdt met de architectuur van de bestaande gebouwen in de omgeving. De gemeente heeft die bestaande bebouwing als zeer waardevol aangemerkt, vanwege de wederopbouwarchitectuur in het gebied.

Appartementen van 50 tot 180 vierkante meter

Riva krijgt appartementen met woonoppervlaktes van circa 50 tot zo'n 180 vierkante meter. Naar verwachting worden de prijzen van de appartementen komend najaar bekend. Begin 2021 gaat het project in verkoop, zo is nu de planning. De bouw zou dan later dat jaar kunnen beginnen.

Kleinschalig, verrassend en dynamisch

De nieuwe woontoren zal zich vestigen aan de Scheepmakershaven 27-29 in het Maritiem District, een hoogwaardig woon- en leefgebied. Dit is het epicentrum van de hoogbouw in Rotterdam, met onder andere The Red Apple, Up:town, 100Hoog en andere nieuwe hoogbouwprojecten. Riva is anders dan anders: het gaat zich niet kenmerken door de hoogte, eerder door zijn eigenwijze ontwerp, enorme terrassen en smaakvolle materiaalgebruik. Riva wordt een modern en dynamisch gebouw, heel transparant en met buitenruimtes die vloeiend zijn vormgegeven. Dankzij de kleinschaligheid biedt het gebouw je een intieme woonplek in een bruisende omgeving. Dit wordt nog eens versterkt door bijvoorbeeld de daktuin en de gemeenschappelijke ruimte in de vorm van een urban livingroom.

Meer nieuws