klusschool-rotterdam-zelfbouwers
Archief

Rotterdam. De stad van je leven

Gemeente komt naar Woonbeurs met informatie en advies over zelfbouw, wonen in winkels, energiebesparing en VvE’s

23 februari 2017-

Met je hoofd in de wolken, je voeten op het gras of je blik op het water. Zelf ontworpen, gebouwd of verbouwd, óf helemaal nieuw. In een karakteristieke stadswoning, een degelijke rijwoning, een oud schoolgebouw, een tweekapper of villa, óf een appartement. In Rotterdam kun je wonen zoals jij dat wilt. En de gemeente helpt je op weg, met zelfbouwaanbod, informatie en advies. Ook op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 18 en zondag 19 maart in het WTC.

Van klushuizen tot kavels. Ook voormalige winkelpanden

Misschien wel het meest tot de verbeelding sprekend zijn de vele zelfbouwmogelijkheden die de stad biedt. Van klushuizen, waarbij je van een oud pand eigenhandig je droomhuis maakt, tot nieuwbouw op vrije kavels. Populair, maar schaars, zijn de klusscholen, waarbij je met andere zelfbouwers woningen in oude schoolgebouwen realiseert. Je kunt ook met een groep een kavel bebouwen. CPO heet dat, collectief particulier opdrachtgeverschap. En sinds kort kun je in Rotterdam bovendien op verschillende plekken een voormalig winkelpand omtoveren tot droomhuis. De gemeente heeft veertien van zulke panden te koop. Op de Woonbeurs vertelt de zelfbouwmakelaar je alles over de zelfbouwmogelijkheden in Rotterdam. 

Advies over energiebesparing

Maar behalve via nieuwbouw of zelfbouw kun je je woongenot ook vergroten door je huidige huis te verbeteren. Bijvoorbeeld door te investeren in energiebesparende maatregelen. Daarmee verlaag je je energierekening en vergroot je het comfort. Ook verbetert het energielabel. En dat heeft weer een positief effect op de prijs als je je huis ooit te koop zet. Adviseurs van het gemeentelijk programma Energiebesparing vertellen je tijdens de Woonbeurs alles over de mogelijkheden. Ook als je huurder bent of namens je Vereniging van Eigenaren (VvE) komt. 

Ondersteuning voor VvE’s

Over VvE’s gesproken. Ook daarover is op de beurs informatie verkrijgbaar. Deskundigen van VVE-010, een onafhankelijke stichting voor informatie en advies, vertellen je over het noodzakelijke onderhoud, over het verduurzamen van het complex, en over mogelijke subsidieregelingen. Waar geen VvE is, of waar een VvE niet goed functioneert, kan VVE-010 ook helpen. 

Kom naar de Woonbeurs voor meer informatie

Wil je meer weten over de zelfbouwmogelijkheden in Rotterdam, of adviezen over energiebesparing en VvE’s? Kom dan naar de stand van de gemeente Rotterdam op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 18 en zondag 19 maart in het WTC (Beursplein 37, Rotterdam). De beurs is op beide dagen van 12:00 tot 17:00 uur gratis toegankelijk. 

Meer nieuws