power-voor-rotterdam-campagne

Rotterdam start campagne om juist nu de stad te verduurzamen

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid): 'Dit is het moment om te verduurzamen'

31 maart 2021-

De gemeente Rotterdam is een campagne gestart om de stad te verduurzamen. Onder de naam 'Power voor Rotterdam' wil de gemeente inwoners, ondernemers, scholen en sportverenigingen stimuleren om juist nu te verduurzamen. Het blijft niet bij een oproep. De gemeente stelt ook subsidies, leningen en gratis adviezen beschikbaar.

Power voor Rotterdam

In de campagne staan Rotterdammers, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), ondernemers, scholen en sportverenigingen centraal die al aan de slag zijn met duurzaamsheidsprojecten. "Dit is hét moment om te verduurzamen", zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). "Grootschalig investeren in energie besparen helpt de klimaatcrisis aan te pakken en helpt ook om ons sterk uit de coronacrisis te laten komen. Het kan voor Rotterdammers, ondernemers en verenigingen bovendien zorgen voor honderden tot duizenden euro’s besparing op de energierekening." De campagne 'Power voor Rotterdam' is onderdeel van de aanpak ‘Rotterdam sterker door’, waarmee de gemeente grootschalig investeert in projecten om de lokale economie aan te jagen.

Energievouchers voor ondernemers op bedrijventerreinen

Voor ondernemers op bedrijventerreinen stelt de gemeente energievouchers beschikbaar. Ondernemers hebben met zo'n voucher de keuze uit drie mogelijkheden. Ze kunnen er een energiescan mee laten uitvoeren met een advies voor verduurzaming van hun pand. Ze kunnen er ook een dakscan mee laten doen, waarmee het potentieel voor zonnepanelen in beeld wordt gebracht, inclusief een businesscase. De derde optie is hulp bij het uitvoeren van maatregelen om energie te besparen. Het maximale bedrag per ondernemer bedraagt 700 voor een van de drie opties.

Gunstige lening voor energiebesparende maatregelen

Voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen en verbeteren is iets anders bedacht: de gunstige energietransitielening met lage rente. De lening kent twee varianten: de persoonlijke lening en de verzilverlening. Met de persoonlijke lening kunnen huiseigenaren maximaal 25.000 euro lenen. Met de verzilverlening maximaal 65.000 euro. De verzilverlening is gekoppeld aan de overwaarde van het huis. Ook voor VvE’s, ondernemers uit het MKB en maatschappelijke organisaties zoals scholen en sportverenigingen komt de energietransitielening beschikbaar. VvE’s kunnen lenen tot een maximum van 500.000 euro. Ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen lenen tot een maximum van 100.000.

Tips, adviezen, subsidies en regelingen

Op www.duurzaam010.nl staat alle informatie over de campagne 'Power voor Rotterdam'. Van huurder tot eigenaar en van VvE tot ondernemer, iedereen kan op deze website terecht voor tips, adviezen, subsidies en regelingen om te verduurzamen.

 

Meer nieuws