Rotterdam-steeds-groener

Rotterdam wordt steeds groener: bijna 30 voetbalvelden groen erbij in 4 jaar

Veel groen erbij in openbare ruimte, maar ook op Rotterdamse daken

10 februari 2022-

Rotterdam wordt steeds groener. In de afgelopen vier jaar is 21,5 hectra extra groen aan de stad toegevoegd. Dat staat gelijk aan ruim 29 voetbalvelden. Hiermee is het doel van het gemeentelijke actieprogramma Rotterdam gaat voor groen ruimschoots gehaald. Het nieuwe groen is vooral te vinden in de openbare ruimte en op daken. 

Woonomgeving aantrekkelijker, meer biodiversiteit, meer klimaat-proof

"Ik heb gezien hoe belangrijk groen is voor onze stad", zegt wethouder Vincent Karremans, die over de buitenruimte gaat. "Zeker afgelopen tijd waarin we, door corona, veel in en rond ons huis waren. Tijdens de lockdowns zijn we groen in onze buurt veel meer gaan waarderen. Hoe fantastisch is het dan dat we gewoon 21,5 hectare groen hebben toegevoegd aan Rotterdam! Het maakt onze woonomgeving veel aantrekkelijker. Daarnaast is groen ook belangrijk voor meer biodiversiteit, waterberging en het voorkomen van hittestress."

Er komt nog meer groen aan

Veel nieuw groen is te vinden in de openbare ruimte. Zo’n 200 straten, pleinen en parken zijn en worden groen(er) gemaakt. Tussen september 2018 en december 2021 is 7,2 hectare extra groen aangelegd. Daarnaast wordt dit jaar en in 2023 nog 4,9 hectare gerealiseerd. Ook op de Rotterdamse daken is veel groen gerealiseerd. Tussen april 2018 en april 2021 is 9,1 hectare aan groen dak erbij gekomen. Het gaat in totaal om 1.074 daken. In de komende jaren zal de hoeveelheid groen op de Rotterdamse daken ook toenemen.
 

Foto: Rotterdam gaat voor groen.

Meer nieuws