Something is brewing on Scheepmakershaven 27-29

Bezoekers Woonbeurs kunnen meekijken over de schouder van de architect

10 maart 2019-

Er liggen mooie plannen op de tekentafel voor een nieuw appartementengebouw in het Wijnhavengebied in Rotterdam. Onder de werktitel ‘Scheepmakershaven’ wordt hard gewerkt aan de uitwerking. Als bezoeker van de Woonbeurs Rotterdam + regio kun je letterlijk over de schouder van de architect meekijken en je ideeën doorgeven. De ontwerpstudio van MoederscheimMoonen Architects, het bureau dat het gebouw ontwerpt, is op zaterdag 16 en zondag 17 maart namelijk tijdelijk verhuisd naar de beursvloer in het WTC. Kom naar de stand van ontwikkelaar Stebru (stand M17) en draag ideeën aan voor jouw favoriete woning van de toekomst.

Motto Scheepmakershaven: samenwerken met de eindgebruikers

Stebru heeft als motto ‘samenwerken’. Deze ontwikkelaar doet dit het liefst met de eindgebruikers van een gebouw. En waar kom je beter met mogelijk eindgebruikers in contact dan op de Woonbeurs? Daarom daagt het bedrijf de bezoekers van de beurs uit om mee te denken over het project. Met als motto ‘design your future’ krijg je als bezoeker de kans om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het gebouw. De ideeën worden meegenomen in de verdere uitwerking van het ontwerp en in de gesprekken met de gemeente en andere betrokkenen. 

Kleinschalig, elegant, verrassend en dynamisch

De nieuwe woontoren zal zich vestigen aan de Scheepmakershaven 27-29 in het Maritiem District, een hoogwaardig woon- en leefgebied. Dit is het epicentrum van de hoogbouw in Rotterdam, met onder andere de Red Apple, Up:town, 100Hoog en andere nieuwe hoogbouwprojecten. Het nieuwe gebouw is anders dan anders: het gaat zich niet kenmerken door de hoogte, wel door elegantie en klasse. Het ontwerp is verrassend en dynamisch tegelijk, het krijgt een maximale transparantie en de buitenruimtes worden vloeiend vormgegeven. Dankzij de kleinschaligheid wordt het een intieme woonplek in een bruisende omgeving. Dit wordt nog versterkt door bijvoorbeeld de daktuin en de gemeenschappelijke ruimte in de vorm van een huiskamer.

De beste mix van wonen, werken en commerciële functies

In een volgend stadium zal het architectenbureau samen met Stebru de beste ideeën van het Woonbeurspubliek verwerken in het ontwerp. Door die vertaalslag ontstaat de beste mix van wonen, werken en commerciële functies. Dankzij de hulp van de bezoekers van de Woonbeurs is in ieder geval één ding zeker: het wordt een bijzonder en multifunctioneel gebouw. Volgend jaar start de verkoop van de appartementen.

  • Stand: Stebru.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Meer nieuws