starters-starterslening-rotterdam

Meer kans voor starters in Rotterdam dankzij Starterslening

Tot 30.000 euro extra lenen tegen gunstige voorwaarden voor aankoop eerste woning

18 september 2021-

Goed nieuws als je starter bent in Rotterdam. Sinds 1 augustus kun je een Starterslening aanvragen voor de aankoop van je eerste woning. Met de Starterslening kun je tegen gunstige voorwaarden extra geld lenen, boven op je hypotheek. Daarmee kun je een woning die anders financieel net niet haalbaar is, toch betalen. De lening is bedoeld voor starters op de woningmarkt van 18 tot en met 35 jaar. Rotterdammers die ouder zijn dan 35, kunnen de lening ook aanvragen. Maar alleen als zij een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlaten. Je moet uiteraard wel in Rotterdam wonen.

Starterslening: 3 jaar geen rente en aflossing

De Starterslening bedraagt maximaal 30.000 euro en is bedoeld voor de aankoop van een woning met een koopsom tot de NHG-grens (325.000 euro). De lening mag maximaal twintig procent van de verwervingskosten van de woning zijn. Verwervingskosten zijn de koopsom plus een vast percentage aan bijkomende kosten, zoals notariskosten en makelaarskosten. Heel voordelig aan de lening is dat je de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. Je hebt over de Starterslening drie jaar dus geen maandlasten. Daarna wel, maar dat zou geen probleem moeten zijn. Juist bij jonge mensen is de verwachting dat hun inkomen na verloop van tijd stijgt. 

Looptijd dertig jaar, rente 15 jaar vast

De looptijd van de Starterslening is dertig jaar. De rente staat voor de eerste vijftien jaar vast. Met de huidige, lage rentetarieven is dat een extra pluspunt. Daarna wordt de rente hierzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. 

Meer informatie en aanvragen

Meer over de voorwaarden en andere informatie staat op de website van de gemeente Rotterdam: www.rotterdam.nl/starterslening. Daar kun je de lening ook aanvragen. 

Meer nieuws