Archief

Zo gaaf is het om je eigen huis te bouwen of te klussen

Steenvlinder: met professionele begeleiding helemaal zelf je droomhuis realiseren

12 augustus 2020-

Dankzij de begeleiding vindt hij het kluswerk minder 'eng' en met hulp van de architect kan hij echt zijn eigen ontwerp realiseren. Bartjan is dan ook superenthousiast over zijn huis-in-wording in klusproject De Meesterproef in Vlaardingen, zo vertelt hij in een YouTube-filmpje. Het project van ontwikkelaar Steenvlinder wordt in een voormalig schoolgebouw gerealiseerd en dat is precies wat Bartjan altijd wilde. Behalve klusprojecten biedt Steenvlinder ook zelfbouwprojecten op vrije kavels aan, onder meer in Dordrecht. Zowel bij klusbouw als zelfbouw geldt voor Steenvlinder het motto: 'De mooiste woning maak je zelf'. 

Hoe Bartjan met klussen zijn woondroom waarmaakt in Vlaardingen

Bij De Meesterproef heeft Steenvlinder de noodzakelijke ingrepen aan het gebouw uitgevoerd en doen de kopers, zoals Bartjan, de afbouw. Al kunnen ze daarbij ook hulp van Steenvlinder krijgen. In dit project zijn geen woonruimtes meer beschikbaar. Koper/klusser Bartjan vertelt in onderstaande video hoe hij, met eigen klushanden, zijn woondroom waarmaakt: 

Bekijk de video over klusproject De Meesterproef in Vlaardingen:

Hoe Ada en Peter zelf hun ecologische huis bouwen in Dordrecht

Behalve klusprojecten heeft Steenvlinder ook zelfbouwprojecten op vrije kavels, zoals De Vrije Wilg in Dordrecht. Daar zijn nog kavels beschikbaar, al kan dat elke dag weer anders zijn. In De Vrije Wilg geen klussers, maar zelfbouwers. Zoals Ada en Peter, die in onderstaande video vertellen dat zij een ecologisch huis bouwen dat helemaal voldoet aan hun woonwensen en ook nog eens levensloopbestendig is.

Bekijk de video over zelfbouwwijk De Vrije Wilg in Dordrecht:

In voorbereiding: woningen in Rotterdam-Zuid, klusproject in Dordrecht

Deze regio blijft voorlopig een van de werkgebieden van Steenvlinder. Dit jaar gaat het bedrijf op kleine schaal aan de slag met woningen in Rotterdam-Zuid. Ook komt er een prachtig klusproject aan in een monumentaal pand in het centrum van Dordrecht. Later wordt over beide projecten meer bekend. Een ding is zeker: bij Steenvlinder moet je zijn voor unieke en creatieve woonprojecten waar jij zelf je stempel op kunt drukken. "Wij geloven dat betrokken bewoners die trots zijn op hun woning, beter voor hun huis, buren en wijk zorgen", zegt Karin Beukers van Steenvlinder. "Daarom ontwikkelen we klushuizen en kavels waar mensen van gaan stralen. En waar mensen de baas zijn over bouwstijl, materiaalkeuze en afwerking. Want als mensen stralen, geven ze nieuwe energie aan hun buurt en stad. Dat maakt ons, hen en de stad trots. Trots als een huis."

Intensieve samenwerking Urbannerdam

Om de betrokkenheid bij (de regio) Rotterdam te onderstrepen, werkt Steenvlinder nauw samen met Urbannerdam, de bedenker van klushuizen in Rotterdam. "Door de krachten te bundelen, kunnen we op nog meer plekken in én buiten Rotterdam gave woonprojecten realiseren", aldus Beukers. "Van zelfbouw en CPO-projecten tot de verduurzaming van bestaande woningen, bij Steenvlinder en Urbannerdam ben je aan het goede adres om te werken aan jouw woonplezier."

klussers kluswoning steenvlinder

klussers kluswoning steenvlinder Rotterdam en regio

klussers steenvlinder woning naar je wens

meesterproef school kluswoningen Vlaardingen

zelfbouwkavels de Vrije Wilg Dordrecht

Onderste twee afbeeldingen: klusschool De Meesterproef in Vlaardingen, schetsen zelfbouwproject De Vrije Wilg in Dordrecht.

Meer nieuws