Steenvlinder: met wonen het verschil maken, ook in Rotterdam

Samen met kopers zelfbouwhuizen en kluswoningen ontwikkelen waar zij van gaan stralen

2 februari 2020-

Met wonen het verschil maken. In vijf woorden is het motto van projectontwikkelaar Steenvlinder te vatten. Maar dat willen álle ontwikkelaars. Wat Steenvlinder anders maakt, is dat het bedrijf zich inzet voor woningen waar mensen zélf de regie nemen. "Wij geloven dat betrokken bewoners die trots zijn op hun woning, beter voor hun huis, buren en wijk zorgen", aldus Karin Beukers van Steenvlinder. "Daarom ontwikkelen we kavels en klushuizen waar mensen van gaan stralen. En waar mensen de baas zijn over bouwstijl, materiaalkeuze en afwerking. Want als mensen stralen, geven ze nieuwe energie aan hun buurt en stad. Dat maakt ons, hen en de stad trots. Trots als een huis."

Steenvlinder: klushuizen in Vlaardingen, zelfbouwkavels in Dordrecht

Steenvlinder is sinds enige tijd ook werkzaam in de omgeving van Rotterdam. Met klushuizen in Vlaardingen en zelfbouwkavels in Dordrecht. De klushuizen worden in een voormalig schoolgebouw gerealiseerd, onder de naam De Meesterproef. Steenvlinder heeft de noodzakelijke ingrepen aan het pand uitgevoerd, de kopers doen de afbouw van hun individuele woningen. Al kunnen ze daarbij ook hulp krijgen. De vrije kavels in Dordrecht worden uitgegegen in project De Vrije Wilg. In beide projecten is nog aanbod beschikbaar, al kan dat elke dag weer anders zijn. De Meesterproef en De Vrije Wilg zijn voorbeelden van hoe Steenvlinder mensen helpt zelf de regie te nemen.

In voorbereiding: woningen in Rotterdam-Zuid, klusproject in Dordrecht

Deze regio blijft voorlopig een van de werkgebieden van Steenvlinder. Dit jaar gaat het bedrijf op kleine schaal aan de slag met woningen in Rotterdam-Zuid. Ook komt er een prachtig klusproject aan in een monumentaal pand in het centrum van Dordrecht. Later wordt over beide projecten meer bekend. Een ding is zeker: bij Steenvlinder moet je zijn voor unieke en creatieve woonprojecten waar jij zelf je stempel op kunt drukken.

Intensieve samenwerking Urbannerdam

Om de betrokkenheid bij (de regio) Rotterdam te onderstrepen, werkt Steenvlinder nauw samen met Urbannerdam, de bedenker van klushuizen in Rotterdam. "Door de krachten te bundelen, kunnen we op nog meer plekken in én buiten Rotterdam gave woonprojecten realiseren", aldus Beukers. "Van zelfbouw en CPO-projecten tot de verduurzaming van bestaande woningen, bij Steenvlinder en Urbannerdam ben je aan het goede adres om te werken aan jouw woonplezier."

Onderste twee afbeeldingen: klusschool Meesterproef in Vlaardingen, schetsen zelfbouwproject De Vrije Wilg in Dordrecht.

Meer nieuws