The One: een nieuwe hotspot van ruim 100 meter in het Wijnhavengebied

Nieuw icoon van architect Ben van Berkel wordt op Woonbeurs aan publiek gepresenteerd

11 maart 2019-

Weer een nieuwe woontoren in het populaire Wijnhavengebied in Rotterdam. Het gaat om The One, een ruim 100 meter hoog gebouw dat ontworpen is door architect Ben van Berkel. Inderdaad, de ontwerper van de Erasmusbrug. Het gebouw komt op de plaats van kantoorpand Blakeburg, aan de Blaak 20-24. Na een preview begin maart wordt het project op de Woonbeurs Rotterdam + regio echt aan het publiek gepresenteerd. 

The One: appartementen, hotel, horeca, stadslounge en meer

In The One gaan talrijke functies en (internationale) gebruikers samen. Het gebouw krijgt ruim 200 koop- en huurappartementen, een hotel en voorzieningen die mensen de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten. Zoals horeca, co-working spaces, health services en een 'urban stadslounge'. Zoals van moderne gebouwen in wereldsteden verwacht mag worden, wordt The One een plek om af te spreken, in luxe te overnachten of te wonen met een fenomenaal uitzicht.

Woningaanbod zeer gevarieerd, bomen op terrassen

Het woningaanbod in The One wordt zeer gevarieerd. Het gebouw krijgt koop- en huurappartementen en de woonoppervlaktes variëren van 60 tot 250 vierkante meter. Alle appartementen hebben een buitenruimte, in de vorm van een balkon of terras. Elke buitenruimte krijgt mooie beplanting, waaronder ook bomen. De uitzichten zijn fantastisch. Hetzij richting het steeds populairder wordende Wijnhavengebied, hetzij richting de Markthal en het Laurenskwartier.

Wonen in je eigen hotel

Het gebouw ademt alles wat bij een bruisende stad hoort. En juist daarom hoort het gebouw nu al bij Rotterdam. Bijzonder in dat opzicht is bijvoorbeeld dat zowel de hotelgasten als de bewoners gebruik kunnen maken van de faciliteiten van het hotel. Wonen in The One is dan ook dagelijks thuiskomen in je eigen hotel.

Co-living: sharing is the new luxury

Behalve met een breed aanbod koop- en huurappartementen onderscheidt The One zich met het co-living-, shortstay- en co-workingconcept. Het gebouw speelt hiermee in op de behoefte aan een flexibele en meer betaalbare manier van wonen voor young potentials in de stad. Het 'co-concept' gaat uit van het delen van ruimte, services en voorzieningen. Dankzij de mix van bewoners zorgt The One voor een bijzondere dynamiek in het bruisende stadshart. Het gebouw geeft invulling aan wensen voor elke levensfase. Je kunt in The One genieten van je pensioen in een luxe appartement met alle services. Je kunt er als doorstromer midden in de stad wonen. En als je aan het begin van je loopbaan staat, kun je in The One kiezen voor een co-livingwoning.

  • www.theone-rotterdam.com.
  • Stand: RRE Vastgoed (The One).
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Meer nieuws