wonen historisch stadshart Brielle Voorne-Putten

Voorne-Putten: fijn en betaalbaar wonen voor starters en gezinnen

Rust, ruimte, water, natuur en strand, volop historie en alle voorzieningen bij de hand

12 augustus 2020-

Ben je jong en op zoek naar je eerste huis? Of heb je een gezin en wil je meer woon- en leefruimte? Bekijk dan eens het woningaanbod op Voorne-Putten, even ten zuiden van Rotterdam. Rijwoningen, tweekappers, vrijstaande huizen en vrije kavels, maar ook appartementen. Het is er allemaal, vaak voor aantrekkelijke prijzen en op fraaie plekken. Laat je verrassen door de mogelijkheden die Voorne-Putten je biedt. 

Voorne-Putten is Nederland in het klein

Voorne-Putten, dat omringd wordt door water, ligt op slechts een half uurtje rijden van Rotterdam. Het is Nederland in het klein. Een gebied met weidse polders, uitgestrekte stranden en bijzondere duingebieden, maar ook met oude stads- en dorpskernen, fraaie vestingsteden, toeristische havens en een moderne stad. Het gebied kenmerkt zich door rust, ruimte en de mogelijkheid om allerlei activiteiten te ondernemen. En door goede voorzieningen, zoals scholen, sportverenigingen, zwembaden, theaters, bioscopen, winkels en medische zorg. Met de Rotterdamse haven dichtbij, is er in de omgeving bovendien volop werk. 

Voorne-Putten: een thuis voor iedereen

De vier gemeenten op Voorne-Putten hebben elk hun eigen charme en aantrekkingskracht. Kies je voor een woonplek aan het water, met je bootje voor de deur? Of wil je wonen in een historische omgeving? Zoek je een dorpse of landelijke sfeer, met veel ruimte? Of spreekt modern en stedelijk wonen je aan, dicht bij winkels, een theater en uitgaansgelegenheden? En wat dacht je van wonen op een steenworp afstand van het strand? Op Voorne-Putten kan het allemaal.

Bekijk deze video over Voorne-Putten:

Brielle: modern woongenot, een rijk verleden

Brielle bestaat uit de gelijknamige stad en de kernen Vierpolders en Zwartewaal. De vesting Brielle en de kernen van beide dorpen ademen de sfeer van een rijk verleden. Als je Brielle nadert, torent de imposante domtoren van de Catharijnekerk hoog boven de stadswallen uit. Met hun bastions en ravelijnen lijken de stadswallen Brielle nog altijd tegen de buitenwereld te beschermen. Er is in 'Den Briel' dan ook veel om zuinig op te zijn, zoals de sfeervolle stadsgezichten, kerken, pleintjes en stegen, maar ook de unieke specialiteitenwinkeltjes. Op 1 april gaat de stad altijd echt terug in de tijd, met de viering van het 1 Aprilfeest. Op die datum in 1572 werd de stad ingenomen door de Watergeuzen, een opsteker voor het verzet tegen de Spaanse overheersing. De inname wordt elk jaar nagespeeld, met (onder meer) het rammen van de stadspoort. Dit rijke verleden gaat met modern woongenot samen in diverse nieuwbouwprojecten. In de historische vesting worden woningen toegevoegd, maar ook in de wijken eromheen. En in de woonkernen Vierpolders en Zwartewaal. 

Westvoorne: dicht bij strand en duinen

Oostvoorne, Rockanje en Tinte vormen samen Westvoorne, de groenste gemeente van Voorne-Putten. Rockanje is een elegante badplaats, met een prachtig strand waar regelmatig evenementen plaatsvinden. Maar ook met een duingebied vol unieke flora en fauna. Oostvoorne is eveneens een schitterend dorp, en een perfecte uitvalsbasis voor heerlijke fiets- en wandeltochten of een ontdekkingstocht te paard door de bosrijke omgeving. In Westvoorne woon je dicht bij de natuur; Voorne's Duin, dat om de hoek ligt, is een van de belangrijkste natuurgebieden van West-Europa.

Hellevoetsluis: mekka voor watersporters

De ligging aan het Haringvliet heeft Hellevoetsluis gemaakt tot wat zij is: een vestingstad met een sterk maritiem karakter. Dat was al zo in vroeger tijden, toen beroemde admiraals als De Ruyter en Tromp er hun thuishaven hadden. En het is nog steeds zo, al heeft de marine plaatsgemaakt voor watersport en pleziervaart. De stad behoort tot de grotere watersportplaatsen van Nederland. Het ruime aanbod aan horecagelegenheden, sportclubs, scholen en winkels, maar ook de nabijheid van het strand, maken van Hellevoetsluis een aantrekkelijke plek om te wonen. De parel van Hellevoetsluis is de vesting, waar historische gebouwen, maritieme monumenten en sfeervolle nieuwbouw het decor vormen voor in- en uitvarende plezierboten.  

Nissewaard: dorps en stedelijk, historisch en modern

Aan de oostkant van Voorne-Putten ligt Nissewaard. Deze gemeente bestaat uit zes dorpen (Zuidland, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven, Abbenbroek en Hekelingen) en een stad: Spijkenisse. Weidse polders en natuurgebieden verbinden de dorpen met elkaar en met Spijkenisse. Je kunt hier dan ook heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen, skaten en vissen. Het gebied is al eeuwenoud. Dat is onder meer te zien aan de fraaie historische kernen van bijvoorbeeld Geervliet en Heenvliet, die in de dertiende en veertiende eeuw stadsrechten kregen. Maar je vindt in Nissewaard ook veel moderne architectuur, met name in Spijkenisse, met zijn iconische bibliotheek en schitterende theater.

Talrijke sport-, winkel- en horecavoorzieningen en diverse leuke evenementen completeren het woongenot in Nissewaard. En er worden volop nieuwe woningen gebouwd: op hoogte, in het weiland of aan het water, zoals nieuwbouwwijk De Haven Spijkenisse. 

Brielle mooi wonen op Voorne-Putten nabij Rotterdam

Natuur en ruime op Voorne-Putten nabij Rotterdam

cultuur op Voorne-putten nabij Rotterdam

strand Voorne-Putten nabij Rotterdam

1 aprilfeest Brielle Voorne-Putten historie

appartementen aan het water voorne-putten nabij Rotterdam

watersport Voorne-Putten Hellevoetsluis nabij Rotterdam

polders Voorne-Putten nabij Rotterdam

Brielle wonen Voorne-Putten nabij Rotterdam

theater Spijkenisse Voorne-Putten nabij Rotterdam

cultuur Brielle Voorne-Putten nabij Rotterdam

haven Hellevoetsluis Voorne-Putten nabij Rotterdam

strand Hellevoetsluis Voorne-Putten nabij Rotterdam

Zuidland oude dorpskern Voorne-Putten nabij Rotterdam

watersport Bernisse Voorne-Putten nabij Rotterdam

grote grazers Voorne-Putten natuur nabij Rotterdam

oude dorpskern Geervliet Voorne-Putten nabij Rotterdam

Sfeerfoto's van veelzijdig Voorne-Putten. De foto van de kinderen op het strand bij de vuurtoren is gemaakt door Niels Braal.

Meer nieuws