Woonbeurs-Rotterdam-regio-2018

Weer topdrukte in WTC op Woonbeurs Rotterdam + regio

Net als vorig jaar bijna 10.000 mensen op zoek naar woning, kavel of financieel advies

26 maart 2018-

Met zeker 500 bezoekers in het eerste kwartier wist organisator Peter Kuipers al dat de Woonbeurs Rotterdam + regio een succes zou worden. Het evenement, dat zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC in Rotterdam plaatsvond, trok uiteindelijk bijna 10.000 bezoekers. Ongeveer net zo veel als vorig jaar.

Online berichten over Woonbeurs massaal gedeeld

“Ik kijk terug op een zeer geslaagde beurs”, zegt Kuipers. “We zagen het al tijdens de campagne voorafgaand aan de beurs. Berichten over de beurs werden massaal bekeken en gedeeld op social media en ook onze eigen beurssite werd supergoed bezocht. Maar al die mensen die online enthousiast zijn, moeten uiteindelijk wel de moeite nemen om te komen. En dan heb je natuurlijk het tij een beetje mee: Rotterdam is heel populair en het gaat goed op de woningmarkt” 

Voor de opening naar binnen

Kort voor de opening van de beurs, op zaterdag, stonden mensen al in de rij. En de toeloop bleef op beide dagen aanhouden. “Diverse standhouders moesten extra prijslijsten en brochures laten printen, omdat ze door hun informatiemateriaal heen waren”, zegt Kuipers. “Dat is een mooi signaal. Want het betekent niet alleen dat het druk was, maar dat bezoekers ook serieus geïnteresseerd waren.” 

Ook veel bezoekers van buiten Rotterdam

Niet alleen Rotterdammers kwamen op de beurs af. “Ik heb sterk de indruk dat ook veel mensen van buiten de stad zijn gekomen. Uit de regio, maar ook uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We hebben de campagne bewust ook voor een deel op die steden gericht. Anders dan vroeger is wonen in Rotterdam voor de mensen daar tegenwoordig een serieuze optie.” 

Nieuwbouw, zelfbouw en financieel advies

Op de Woonbeurs Rotterdam + regio presenteerden tal van partijen actueel nieuwbouwaanbod in Rotterdam en regio, zowel koop als huur. Ook was er informatie over zelfbouw. Bezoekers konden daarnaast financieel advies en tips over energiezuinig wonen krijgen.

  • Bekijk hier alle nieuwsberichten uit de campagne voor de Woonbeurs Rotterdam + regio 2018.

Meer nieuws