Wonen Westergouwe energiezuinige nieuwbouw Gouda
Archief

Wijdeblik: energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen omringd door groen in Gouda

Meest duurzame project van woonbuurt Westergouwe, op 20 minuten van hartje Rotterdam

18 juli 2020-

Natuurlijk wonen, mét een groen hart. Dit is het motto van nieuwbouwproject Wijdeblik in woonbuurt Westergouwe in Gouda. Wijdeblik is het meeste duurzame nieuwbouwproject van Westergouwe, met gasloze, energieneutrale en zelfs nul-op-de-meterwoningen. Je woont hier bovendien aan of nabij het Polderpark en op loopafstand van de GroenBlauwe zone, een waterrijk gebied waar je onder andere heerlijk kunt wandelen, fietsen en sporten. 

Nog enkele woningen beschikbaar

Wijdeblik bestaat uit 2 fasen die beide al in aanbouw zijn. De eerste 28 gasloze en energieneutrale woningen van Wijdeblik (fase A) zijn allemaal verkocht. Deze woningen worden in het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd. Fase B bestaat uit 25 ruime nul-op-de-meter woningen, die vanaf het vierde kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. In deze fase zijn nog enkele luxe twee-onder-één-kap woningen én een vrijstaande woning te koop. De prijzen beginnen bij 530.000 euro (v.o.n.). Je kunt kiezen voor een woning aan het water of voor een woning aan het Polderpark. Dankzij slimme installaties zijn de woningen nul-op-de-meter: alle energie die je verbruikt, wordt door die installaties opgewekt. Hierdoor heb je geen energierekening! Meer informatie over het project krijg je via de projectsite: www.wijdeblikgouda.nl.

Voorzieningen om de hoek

Westergouwe ontwikkelt zich in sneltreinvaart tot een gebied waarin alles voorhanden is. De woonbuurt heeft en krijgt tal van eigen voorzieningen, waarvan de eerste er al zijn. Denk aan een kindcentrum (De Ontdekkingsreizigers) met een kinderdagverblijf en een basisschool, een dierenkliniek en een gezondheidscentrum. Daarnaast heeft supermarktketen Albert Heijn zijn eerste circulaire supermarkt geopend in Westergouwe.

Stadscentrum Gouda dichtbij, ook niet ver van Rotterdam

Of je nu in Rotterdam, Utrecht of Den Haag moet zijn, dankzij de gunstige ligging en de goede verbindingen met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten in het centrum van Rotterdam of Den Haag, en in 35 minuten in hartje Utrecht. Vanuit Wijdeblik is het bovendien slechts 10 minuten fietsen naar de gezellige en historische stadskern van Gouda.

nieuwbouw eengezinswoningen Wijdeblik Westergouwe Gouda

nieuwbouwwoningen Wijdeblik Westergouwe Gouda

wonen in Gouda polderland

wonen in Gouda water natuur Westergouwe

Meer nieuws