Woonbeurs: veel en verrassend woningaanbod, meteen in gesprek

Als je een woning op de beurs vindt, kun je ter plekke ontdekken of je die kunt betalen

23 november 2022-

Als je een bestaand huis in Rotterdam of regio zoekt, dan kijk je op websites als funda.nl of jaap.nl. Vind je daar een woning die je aanstaat, dan bel je de makelaar voor een bezichtiging. Een tijdrovend en stressvol proces, want vaak wil je meerdere woningen bekijken en er zijn in deze overspannen woningmarkt heel veel kapers op de kust. Zoek je echter een nieuwbouwwoning in of nabij Rotterdam, dan is er naast alle online beschikbare informatie de Woonbeurs Rotterdam + regio. Daar vind je veel actueel nieuwbouw- en ook zelfbouwaanbod bij elkaar en kun je meteen met de aanbieders of makelaars in gesprek.

Bezoek de Woonbeurs en laat je verrassen door woningaanbod waar je niet aan dacht

Met een bezoek aan de beurs, die op zaterdag 11 en zondag 12 juni (2022) in het WTC in Rotterdam plaatsvindt, spaar je dus tijd. Je krijgt tijdens je bezoek een indruk van tal van projecten en kunt al je vragen stellen aan de aanbieders of makelaars. Vragen waarop de websites over die projecten niet altijd antwoorden geven. Maar een bezoek aan de beurs heeft nog meer voordelen. Zo kun je nieuwbouwaanbod tegenkomen waarover op internet nog niets te vinden is, omdat het om projecten in voorbereiding gaat. Verder kun je verrast worden door een nieuwbouwproject dat je via internet niet zo snel zou hebben gevonden. Gewoon, omdat je niet in die wijk of regiogemeente zocht, of omdat je aan een ander type woning dacht. Vaak kun je op de beurs ook informatie krijgen over de wijk of de regiogemeente waar het project wordt gebouwd. 

Woonbeurs: een woning vinden en meteen ontdekken of je die kunt betalen

Een ander belangrijk pluspunt van een bezoek aan de Woonbeurs Rotterdam + regio is dat je financieel advies kunt krijgen. Je kunt op de beurs dus niet alleen de woning vinden die bij jouw wensen past, maar ook meteen ontdekken of je die woning kunt betalen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Woonbeleving via maquette, video of virtuele wandeling met 3D-bril

Maar er gaat toch niets boven een bezoek aan een echte woning, waar je doorheen kunt wandelen en waarbij je meteen de sfeer in de buurt kunt proeven? Dat is zeker waar, maar sommige aanbieders doen er alles aan om je op de beurs toch iets van een woonbeleving te bieden. Soms komen ze met een maquette of videopresentatie naar de beurs. Soms zijn er ook aanbieders met 3D-brillen. Daarmee kun je virtueel een wandeling door het project of de woning maken.

Woonbeurs: van 12.00 tot 17.00 uur in het WTC in Rotterdam

De Woonbeurs Rotterdam + regio is op zowel zaterdag 11 als zondag 12 juni van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Je vindt er zowel koop- als huurwoningen. Ook is er dus financieel advies en informatie over duurzaam wonen. Het WTC (voluit: WTC Postiljon Convention Centre) is te vinden aan het Beursplein 37 in Rotterdam. De toegang is gratis.

  • Op deze pagina vind je in de aanloop naar de Woonbeurs steeds meer informatie over het aanbod.

De foto's bij dit artikel zijn van een eerdere editie van de Woonbeurs Rotterdam + regio.

Meer nieuws