wonen-schiedam-woonbeurs-rotterdam

Wonen in Schiedam: authentieke stad met eigentijds karakter

Volop horeca, festivals, cultuur, ambachtelijke winkels, veel groen en een gevarieerd woningaanbod

10 februari 2019-

Wil je wonen in een historisch centrum? Bijvoorbeeld in een oude jeneverdistilleerderij? Of in een voormalig arbeidershuisje? Of ben je op zoek naar een studentenhuis, een jaren-dertig-woning met alles in de buurt, of een nieuwbouwhuis omringd door groen en water? In Schiedam vind je de woning die bij je past, huur of koop. En binnen vijf minuten ben je in het centrum van Rotterdam. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het WTC in Rotterdam, krijg je bij de stand van S'DAM alle informatie over (het woningaanbod in) de jeneverstad.

S'DAM: hip, historisch, open en groen

Wonen in Schiedam betekent bijzonder wonen in een hippe, historische stad, gecombineerd met het open en groene karakter van een dorp. Van generatie op generatie is Schiedam dé broedplaats voor distilleerderijen van jenever en gin. Daardoor is Schiedam als Distillers District uniek in Nederland. De ligging is bijzonder gunstig; op vijf minuten van Rotterdam en naast het groene polderlandschap van Midden-Delfland. Schiedam kent vele cafés en restaurants. De combinatie van die horeca met bijzondere musea, galeries en kleine ambachtelijke winkels maakt Schiedam een ideale plek om te wonen. 

Wonen in Schiedam, met alle voorzieningen om de hoek

Mooie speeltuinen, goede scholen, leuke parken en vele (en betaalbare) sportclubs. Als je in Schiedam woont, heb je alle voorzieningen om de hoek. Erg prettig als je een moment voor jezelf zoekt, nog snel een boodschap moet doen of met het hele gezin lekker naar buiten wilt.

Festivals, historische molens, theater en bioscopen

Vooral in het weekend en op vrije dagen is er veel te beleven. Denk aan de diverse jenever- en ginactiviteiten door het jaar heen, zoals Ginfever, het Jeneverfestival of de Brandersfeesten. En wat dacht je van het Suikerzoet Filmfestival, het grootste gratis filmfestival van Nederland. Verder kun je het hele jaar door ontdekken hoe de grootste historische molens van de wereld werken, is er een mooie programmering in Theater aan de Schie en zijn er films in Wenneker Cinema en Euroscoop Schiedam. 

Sporten en bewegen

Hou je van sporten en bewegen, of heb je nog steeds goede voornemens? Noem een sport en je kunt deze beoefenen in Schiedam. Bij talrijke verenigingen, maar ook elders. Zoals op de Richard Krajicek Playgrounds. Bijzonder is het downhill Skatepark Schieplaza, op het dak van de metro bij Schiedam Centraal. En richting Midden-Delfland ligt een skateroutenetwerk voor skaters en skeeleraars. De vele parken en groene randen van de stad zijn ideaal voor hardlopers en fietsers.

Nieuwbouwwoningen in Schiedam op de Woonbeurs Rotterdam + regio

Wil je weten wat het actuele aanbod van nieuwbouwwoningen in Schiedam is? Kom dan naar de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 16 en zondag 17 maart in het WTC in Rotterdam. Diverse ontwikkelaars, de gemeente Schiedam en de Stichting Promotie Schiedam presenteren daar het aanbod. Kom naar de stand van S'DAM om je te oriënteren.

  • www.sdam.nl/wonen.
  • Stand: S'DAM.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 16 en zondag 17 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Foto's: Anjes Gesink en Dieter Schutte.

Meer nieuws