informatie-starters-woningmarkt

Alles voor koop- en huurstarters op www.startenopdewoningmarkt.nl

Nieuwe landelijke website met informatie, stappenplannen, interviews, tips en events

14 november 2020-

Het valt voor starters niet mee om een woning te vinden die binnen hun budget valt. Om hen op weg te helpen, is een nieuwe website gelanceerd: www.startenopdewoningmarkt.nl. De site, een initiatief van de rijksoverheid en organisaties als makelaarsvereniging NVM, de Vereniging Eigen Huis en corporatiekoepel Aedes, geeft starters informatie over zowel huren als kopen.

Informatie, stappenplan, interviews, tips en events

Het is voor starters lastig een passende woning te vinden, onder meer omdat het ze aan informatie ontbreekt. De nieuwe site vult dat gat op. Voor zowel starters die een huis willen huren als starters die een huis willen kopen, staat op de website een stappenplan. Daarin komen diverse vragen aan de orde, zoals welk aanbod er is, of je dat kunt betalen en waar je op moet letten. Verder wordt uitgelegd wat je allemaal moet doen als je eenmaal een woning toegewezen hebt gekregen. Informatie over startersevents en verhalen en tips uit de praktijk van starters die inmiddels een huis hebben gevonden, maken de informatie compleet.  

Ook andere websites voor starters

Behalve www.startenopdewoningmarkt.nl is er ook een andere landelijke site met informatie voor starters: www.hurenoftochkopen.nl. Deze site is een initiatief van de SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. De SVn is ook een van de partijen achter www.startenopdewoningmarkt.nl. Verder is er nog het Platform Woonstarters, met onder meer ook analyses, tips en columns.

Meer nieuws