BABEL-nieuwbouw-tweelaagse-woningen-Lloydpier-Rotterdam

BABEL: gezinsappartementen in een toren, aan het water

Tweelaagse gezinsappartementen op de Lloydpier in Rotterdam, aan een straat die omhoog loopt

16 maart 2018-

De ruimte en het gevoel van een eengezinswoning en de sfeer van een gemoedelijk buurtje, maar dan in een woontoren. Ontdek nieuwbouwproject BABEL, op de Lloydpier en aan het water in Rotterdam. De gezinsappartementen in BABEL gaan medio dit jaar in verkoop. Op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 24 en zondag 25 maart in het WTC in Rotterdam, krijg je meer informatie.

Gezinsappartementen in een toren, aan een straat die omhoog loopt

Eigenlijk woon je in BABEL gewoon in een eengezinswoning. De woningen in de toren, die zo'n veertig meter hoog wordt, bestaan namelijk allemaal uit twee woonlagen. Je beschikt ook over een privé-terras dat grenst aan een straat! Die straat, die alleen toegankelijk is voor bewoners van BABEL, is echter geen gewone straat. Het is een straat die omhoog loopt, naar de top van het gebouw. Plantenbakken met verschillende typen planten geven de straat een groene uitstraling. Kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen. En er komen bankjes zodat je kunt genieten van het uitzicht en ontspannen kunt bijpraten met je buren.

BABEL: nieuw icoon, vernieuwend idee 

Met BABEL heeft Rotterdam er straks niet alleen een nieuw icoon bij, maar ook een gebouw dat op een heel vernieuwend idee is gebaseerd: gezinsappartementen in een toren. Verspreid over twaalf verdiepingen telt BABEL straks 24 van zulke woningen. De woonoppervlaktes variëren van circa negentig tot zo'n 140 vierkante meter. Alle woningen zijn dus tweelaags. Op de eerste woonlaag bepaal jij zelf de plek van de keuken en de woonkamer. Op de tweede laag beschikken nagenoeg alle woningen over drie slaapkamers. De woningplattegronden zijn gevarieerd en speels. Daardoor is er altijd wel een woning die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zowel vanuit je woning als vanuit je privé-buitenruimte heb je een schitterend uitzicht over de Nieuwe Maas, de Schiehaven of een deel van de skyline.

Parkeerplaatsen, fietsenstalling en bergingen

Je auto parkeer je in de stallingsgarage, die op de begane grond van het complex komt. In deze garage is voor elke gezinswoning in BABEL één parkeerplaats gereserveerd. Boven deze garage, op de eerste etage, bevinden zich de fietsenstalling en de bergingen. 

Lloydkwartier: nieuwe, typisch Rotterdamse stadswijk aan het water

BABEL krijgt een stoere uitstraling met gevels van baksteen en glas. Daardoor past het complex heel goed op deze plek. De Lloydpier is immers onderdeel van het Lloydkwartier, een voormalig havengebied dat in de afgelopen jaren in een nieuwe stadswijk aan het water is veranderd. Bij die transformatie is het rauwe karakter van het gebied bewaard gebleven. Dat is mede te danken aan de herontwikkeling (en dus het behoud) van bijzondere havengebouwen, zoals pakhuizen. Ook de aanwezigheid van creatieve bedrijven, horeca, een supermarkt en een basisschool maakt het gebied aantrekkelijk. Bovendien ligt Historisch Delfshaven om de hoek. En de binnenstad? Daar fiets je zo naartoe. 

  • www.woneninbabel.nl.
  • Stand: AM.
  • De Woonbeurs Rotterdam + regio vindt zaterdag 24 en zondag 25 maart plaats in het WTC in Rotterdam (Beursplein 37). De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.
Meer nieuws